The news is by your side.

3 „invenții” moderne care au existat cu milioane de ani în urmă: reactorul nuclear, telescopul și hainele

0

Există numeroase dovezi cum că civilizațiile antice au deținut tehnologii poate chiar mai avansate decât cele pe care le deținem în prezent. Oamenii de știință nu își pot explica cum acest fapt a fost posibil, dar cu toate acestea nimeni nu și-a propus să găsească o explicație pertinentă.

Pentru a înțelege cât mai bine nivelul evoluției civilizațiilor anterioare, am adunat trei exemple majore care evidențiază impresionantul nivel tehnologic, cultural sau social al celor care au trăit cu multe sute de mii de ani pe această planetă.

1. Un reactor nuclear cu o vechime de 1,8 miliarde de ani

În 1972, o companie britanică a importat minereu de uraniu din Republica Gabon. Spre surprinderea tuturor minereul fusese deja extras. Întrebările au început să se nască și o echipă de specialiști a fost trimisă în Oklo pentru a descoperi ceea ce a putut să se întâmple cu uraniul. În urma săpăturilor a fost descoperit un loc în care fusese amplasat un reactor nuclear extrem de avansat, care ar fi funcționat în urmă cu peste 1,8 miliarde de ani. Reactorul în cauză a avut o durată de viață de peste 500.000 de ani și conform studiilor s-a constat că era mai performant decât cele pe care le folosim în prezent.

Reactorul a fost amplasat pe mai mulți kilometri lungime, dar impactul asupra mediului a fost limitat la doar 40 de metri pătrați. Din aceste descoperiri s-a dedus faptul că tehnologia folosită acum 1,8 miliarde de ani era extrem de avansată în comparație cu cea din prezent.

2. Piatra peruviană pe care este desenat un telescop

Istoria ne spune că Galileo Galilei a inventat telescopul în 1609. O piatră descoperită în Peru a atras atenția cercetătorilor în legătură gravurile sale. S-a estimat că are o vechime de peste 65 milioane de ani și este înfățișau un om, care ține în mână un telescop prin care privește stelele.

Cabrera 3 "invenții" moderne care au existat cu milioane de ani în urmă: reactorul nuclear, telescopul și hainele

Peste 10.000 de pietre antice, care se regăsesc în prezent la Muzeul Cabrera din Peru, indică faptul că oamenii din trecutul îndepărtat al planetei purtau haine și încălțări similare cu cele din prezent și că dețineau obiecte pe care le folosim în ziua de astăzi. Pe unele dintre pietre sunt descrise transplanturile de organe, metode de vindecare ale unor boli, dar și întâlniri fascinante cu dinozaurii.

3. Culturi avansate în picturi rupestre

Mai multe peșteri din vestul Franței conțin picturi rupestre impresionante și misterioase. Ele au o vechime de 14.000 de ani și înfățișează persoane îngrijite, care poartă haine și călăresc caii. Autenticitatea acestor desene a fost confirmată în 2002, dar de atunci și până în prezent au fost ignorate pentru simplul fapt pentru care sfidează atât istoria, cât și știința.

Nimeni nu își poate explica cum era posibil ca acum 14.000 de ani să existe o civilizație atât de avansată pe Terra și din acest motiv desenele rupestre din Franța au fost date uitării.

Asemenea picturi există în mai multe locuri de pe glob, dar din motive similare, ele sunt considerate fie falsuri sau imposibil de explicat. Cercetătorii, din motive etice, nu se pot abate și nici contrazice știința. În acest fel, istoria planetei nu doar că este deformată în mod intenționat, dar și ignorată pe deplin.

Probabil că într-o zi vom putea renunța la anumite aspecte aberante pe care știința le impune și să reconsiderăm ideea că pe Terra au trăit numeroase civilizații care au atins un grad avansat al dezvoltării.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și