Mozaic

28 DE PAGINI CARE POT SCHIMBA SOARTA SUA

În mai 2016, ziarul francez Le Monde a publicat un amplu articol despre cele 28 de pagini clasificate, care fac parte din Raportul cu privire la tragicele evenimente din 11 septembrie 2001.

Cele 28 de pagini au fost clasificate strict secret și sunt depuse într-un cufăr care se află la subsolul clădirii Congresului american, sub strictă supraveghere.

Această situație s-a creat ca urmare a ordinului dat de președintele Bush. Se spune că declasificarea acestor pagini ar duce la un adevărat război între SUA și Arabia Saudită. Americanii sunt dependenți de petrolul din Golf, motiv pentru care au preferat să pună batista pe țambal.
Politicienii americani au lansat o campanie pentru declasificarea paginilor, demers fără succes.

Senatorul Bob Graham, vicepreședinte al comisiei de anchetă a evenimentelor din 11 septembrie, a declarat că este printre puțini care a avut acces la aceste documente.

El a afirmat că, Arabia Saudită a finanțat pe teroriștii care au organizat și realizat faptele de terorism. Jurnalistul Steve Kroft, CBC, l-a întrebat pe senatorul Graham ce înțelege prin sintagma susținere saudită. Kroft a completat, putem vorbi despre guvernul saudit, persoane bogate sau organizații?

Graham a răspuns că toate la un loc sunt implicate. În acest moment, după publicarea reportajului de CBC, există o presiune mare pe care opinia publică americană o face asupra administrației Obama, în speranța că paginile vor fi declasificate și se va afla adevărul.

Senatorul Graham susține că administrația Bush a primit mai multe semnale de la Mossad cu privire la ce avea să se întâmple în 11 septembrie.
Media americană s-a întrebat ce a căutat cu o seară înainte de evenimente, Jeb Bush, guvernator de Florida și frate al președintelui, la școala de aviație din Venice, Florida, locul unde teroriștii luaseră ore de zbor.

Lipsa unor explicații verosimile, l-au scos din cursa prezidențială pe Jeb Bush. În imediata apropiere a World Trade Center se afla o altă clădire faimoasă în care se aflau peste 4000 de dosare care priveau afaceri oneroase de pe Wall Street.

Mulți oameni influenți erau implicați în această mega anchetă. Clădirea a fost distrusă în totalitate. S-a spus că, focul de la cele două turnuri gemene a generat un incendiu în această clădire.

Mulți au respirat ușurați după acest incident. William Rodriguez, agent de securitate la unul din turnuri a declarat că a auzit explozii în subsolul clădirii, înainte ca avioanele să lovească turnurile.

În cenușa recuperată după atentate au fost descoperite urme de sulf și termit. Aceste două substanțe au creat o energie termică puternică, care a dus la prăbușirea rapidă a celor două imobile.

Conform specialiștilor, sulful și termitul nu puteau proveni de la explozia avioanelor. Temperaturile care s-au format în cele două turnuri au fost de 1500 de grade Celsius, ori explozia unui avion provoacă o temperatură de 900 de grade Celsius.

SUA - 28 DE PAGINI CARE POT SCHIMBA SOARTA SUA

Evenimentele din 11 septembrie sunt departe de a fi elucidate, așa cum și moartea președintelui Kennedy a rămas un mister. Așteptăm ca țara cu cea mai mare democrație din lume să confirme acest statut.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top