28 DE ANI, SINGUR PE O INSULĂ

28 DE ANI, SINGUR PE O INSULĂ

Câți dintre noi suntem pregătiți să trăim singuri pe o insulă timp de 28 de ani? Mauro Morandi are 78 de ani și de 28 de ani trăiește singur pe insula La Maddalena, din arhipelagul Budelli.

Povestea sa este fascinantă. În anul 1989, în timp ce se alfa pe Mediterană, ambarcațiunea sa a eșuat pe insulă. Acolo l-a întâlnit pe un bătrân care era gardianul insulei. Acesta i-a povestit că mai are două zile până la pensie, după care va părăsi insula.

Mauro Morandi a fost angajat ca gardian al insulei și de 28 de ani locuiește singur.Autoritățile italiene au decis la sfârșitul anilor 80 ca accesul publicului pe insulă să fie interzis, pentru a fi protejat eco-sistemul.

În prezent, Mauro are 78 de ani, sculptează în lemn și se bucură de liniștea de pe insulă. El a mai spus că vrea să moară pe insulă şi să fie înmormântat acolo.

Daniel Suelo este un american care are 51 de ani. În anul 2000, pleacă în Utah pentru a trăi în sălbăticie. În buzunar avea 30 de dolari, pe care îi lasă într-o cabină telefonică. Sătul de criza economică, Suelo pleacă în Utah, pentru a trăi în sălbăticie, departe de civilizație.

Nu are nicio sursă de venit. Folosește numai ce-i oferă natura. De o bună perioadă de timp, locuiește într-o peșteră unde și-a amenajat o adevărată locuință. Se hrănește cu semințe de cactus, flori, ierburi. Recuperează ceea ce alpiniștii lasă în urma lor.

Ada Blackjack a fost o femeie inuit care are o poveste la fel de interesantă. În anul 1921, împreună cu patru bărbați pleacă într-o expediţie pe insula Wrangel. Din cauza foamei și a frigului, trei dintre coloniști pleacă în căutare de hrană. Ada rămâne cu cel de al patrulea bărbat pentru a-l îngriji, acesta fiind grav bolnav.

rp_insula.jpg

După moartea bărbatului, rămasă singură, a trebuit să învețe să vâneze pentru a se hrăni. A fost salvată după câțiva ani. Femeia Crusoe, așa cum a fost numită, a dorit să revină pe insula Wrangel, unde a murit la vârsta de 85 de ani.

CATEGORIES
Share This
>