LUNA PLINĂ, VÂRCOLACI ȘI PRICOLICI

Teriantropia este transformarea unei ființe umane într-un animal și invers. Sfinxul din Egipt, Sfinxul din Carpați, sunt două exemple cu privire la creaturile hibrid, jumătate om, jumătate animal.

Etimologic, cuvântul vârcolac provine din wer care înseamnă ființă de sex masculin și wolf care înseamnă lup. Transformarea unui om în lup se face într-o noapte cu lună plină. Vârcolacul este cel care mănâncă cadavre nealterate sau mușcă ființe vii.

Mulți dintre noi nu credem în istoriile cu vârcolaci, însă în istorie au fost întâmplări care au confirmat acest lucru. Gilles Garnier a murit în anul 1583. Povestea sa este una ieșită din comun. A ucis patru copii din care s-a hrănit el, împreună cu soția sa.

Garnier a fost ucis pe rug pentru crimele sale. Cronicile vremii descriu faptul că, în momentul în care Garnier își ataca victimele își schimba înfățișarea în lup.

Luna plină își exercită magia asupra celor care sunt atinși de un blestem. În credința populară românească, vorbim despre ligantropi sau oamenii lup care își leapădă pielea umană și conștiința și se transformă în lupi.

Loading...

La români, pricolicii sunt ființe hibride, acoliți ai diavolului, care au înfățișare de lupi. Pricoliciul este rezultatul unei abateri de la ordinea naturală a lucrurilor. S-a născut fie din incest, fie provine dintr-o familie cu nouă frați lunatici, el fiind al nouălea. Pricoliciul este victima unui blestem și are durata de viață de 13-14 ani.

Este considerat o creatură murdară, purtătoare de boli și care se hrănește cu cadavre. Ce este interesant la pricolici este faptul că acesta continuă să existe și după moarte, părăsindu-și mormântul ca un strigoi.

La români, vârcolacul este născut dintr-un copil mort, nebotezat. Un studiu realizat de specialiști australieni a demonstrat că fenomenul de lună plină ne transformă în adevărate bestii.

Studiul efectuat în iulie 2015, s-a concentrat pe evoluțiile unui lot de 81 de pacienți dintr-un spital din Sidney, care se manifestau violent în nopțile cu lună plină.

Pacienții deveneau foarte agresivi, atacau personalul medical. Pacienții trebuiau sedați pentru a nu se răni pe ei înșiși. Vârcolacii din miturile europene obișnuiau să se frece pe tot trupul cu mătrăgună, planta care producea delir, halucinații și iluzia metamorfozei.

VÂRCOLACI

Poate că le considerați fabulații dar, oamenii de știință nu au reușit să explice influența lunii pline asupra psihicului nostru. Mulți dintre ei o contestă, și totuși…loading...
S-ar putea să-ți mai placă și