Bizar

Cazuri incredibile ale oamenilor care au ieșit din comă și au început să vorbească în limbi necunoscute

Un bărbat de 53 de ani este găsit inconștient într-un hotel din California. Este dus urgent la spital, unde timp de șase zile a fost în comă profundă.

După șase zile, începe să-și revină. Spre stupoarea medicilor, bărbatul. cu toate că era american, conform cărții de identitate, vorbește într-o limbă necunoscută.

A fost adus un specialist în limbi clasice, pentru a identifica limba în care vorbea. Jamal Miller, așa se numea bărbatul, vorbea în ebraica veche, sau biblică, o limbă cunoscută de cercetătorii teologi.

În bagajul său au fost descoperite două rachete de tenis și actele de identitate. Medicii au declarat că un eveniment traumatizant a avut loc, care i-a creat o profundă stare de amnezie.

În toate discuțiile pe care le-a avut în ebraica veche cu alți cunoscători ai limbii, Miller a discutat numai despre pescuit și vaporul pe care el susținea că îl are.

Poate cel mai ciudat caz de acest tip este cel al unui elev malaiezian care la vârsta de 17 ani a suferit un accident. Când a ieșit din comă vorbea patru noi limbi, chineza, japoneza, coreeana și indoneziana.

Un alt caz celebru este cel al unui tânăr australian care după o comă de câteva zile, s-a trezit și i s-a adresat unei infirmiere asiatice în limba chineză. Vorbea o limbă atât de perfectă, încât lingviștii chinezi l-au invitat în China, unde moderează o emisiune de televiziune.

Cu greu vorbește limba engleză, cu toate că a luat cursuri în acest sens. Pentru un chinez de 94 de ani, lucrurile stau cu totul altfel. La ieșirea dintr-o stare de comă profundă, nu se mai putea exprima în limba maternă. El vorbea o engleză impecabilă.

Este cunoscut filmul Avatar, în care conștiința unei persoane este transferată într-un corp clonat asociat genului uman. Poate că, în urma acestor traume, în creierul unei persoane se produc mutații importante care fac din subiect o persoană cu totul nouă.

Un caz la fel de ciudat este cel al unui canadian, care după ce a fost operat pe creier, nu-și mai putea aduce aminte de întâmplări care se produseseră cu câteva minute sau secunde înainte. Instantaneu, uita tot ceea ce se întâmpla.

com%C4%83 - Cazuri incredibile ale oamenilor care au ieșit din comă și au început să vorbească în limbi necunoscute

Celebrul cântăreț George Michael a fost internat la Viena, după un concert, din cauza unei gripe. El a declarat că, timp de 40 de zile a suferit o stare de amnezie totală. A trebuit să reînvăț să merg la 49 de ani, a declarat el.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top