The news is by your side.

23 cele mai vechi cuvinte folosite si in ziua de astazi

0

Oamenii de știință au prezentat unsuper-limbaj” folosit de strămoșii noștri în Epoca de Gheață, acum mai bine de 15.000 de ani. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Reading arată că oamenii care au trăit în trecutul îndepărtat la planetei noastre ar fi folosit un limbaj sensibil comun cu cel pe care îl folosim în ziua de astăzi. Cuvinte precum eu, noi, scoarță de copac, nu, tu se regăseau în limbajul oamenilor de pe teritoriul Europei din Epoca de Gheață.

Folosind metode statice se calcul, profesorul universitar Mark Pagel împreună cu echipa sa au ajuns la concluzia că unele cuvinte nu au evoluat niciodată sau foarte puțin, fapt pentru care rădăcina lor se regăsește în limbajul oamenilor care au trăit acum 10.000 sau 15.000 de ani în urmă.

Aceste cuvinte indica existența unui limbaj comun care reunește șapte familii de limbi din Eurasia. Anterior, lingviștii s-au bazat doar pe studierea sunetelor cuvintelor pentru a determina din ce familie se trage o limbă și astfel au putut determina rădăcina fiecărei limbi. Această tehnică s-a dovedit a fi rudimentară pentru că uneori două sunete se pot asemăna din greșeală și astfel întreg procesul putea fi compromis.

Pentru a combate această problemă echipa de cercetători a studiat grupuri de cuvinte de bază care nu s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Astfel, similitudini incredibile au fost observate între cele mai vechi limbi folosite pe Terra și între cele moderne.

cuvinte 23 cele mai vechi cuvinte folosite si in ziua de astazi

„Modul în care folosim un set de cuvinte în limbajul de zi cu zi este ceva comun pentru toate limbile. Am descoperit cifre, pronumele și adverbe care sunt asemănătoare cu cele folosite în limbi de acum 10.000 de ani.”, susține Pagel.

Lingviștii au identificat 23 de cuvinte care se regăsesc în cel puțin limbi 4-eurasiatice, ceea ce semnifică setul de bază al cuvintelor folosite uzual și care nu s-a schimbat prea mult. Iată cele 23 de cuvinte stabile care au rămas moștenire de peste 10.000 de ani:Tu”,eu”,nu”,o”,noi”,da”,cine”,acest lucru”,ce”,om”,tu”,vechi”,mama,” auzi,” de mână,” lumina,” trage,” negru,” debit,” scoarță,” cenușă,” vierme,” nu-mi pasă.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și