Data de 21 decembrie 2012 nu a produs nimic spectaculos, sfârșitul lumii nu a venit și niciun alt semn nu a dovedit că o eventuală Apocalipsă ar pune stăpânire pe Terra. Zvonurile susțineau că planetele se vor alinia cu centrul galaxiei, fapt care ar fi produs o schimbare majoră pe Terra. După cum puteți simți sau vedea, nici această schimbare nu a survenit.

Totuși, telescopul NuSTAR a fost martorul unei schimbări majore care s-a produs chiar în centrul galaxiei noastre, unde se află o imensă gaură neagră. Specialiștii au numit-o Săgetător A, sau pe scurt SRG A și sunt de părere că în viitor gaura neagră va înghiți întreaga galaxie. Inițial o explozie impresionată s-a produs chiar în centrul găurii negre, timp în care razele luminoase au fost surprinse cu ajutorul telescopului.

Punctul cel mai fierbinte este reprezentat în imaginea alăturată de o luminozitate extremă. Temperaturile sunt extreme, peste 100 de milioane de grade Celsius, iar dimensiunile acestui fenomen sunt impresionant de mari. Nimeni nu poate preciza ceea ce a putut să determine această explozie, cu toate acestea există voci care susțin că o supernovă ar fi explodat chiar înainte să fie înghițită de uriașa gaură neagră. Implicațiile viitoare ale acestui fenomen nu se cunosc și nu se poate prezice cu exactitate ce consecințe vor aduce asupra Terrei. Probabil că în viitorul îndepărtat (nu se știe când), întreaga galaxie va fi absorbită de gaura neagră SRG A și astfel va dispărea.

explozie SRG A

Cel mai ciudat fapt este cel că în misterioasa dată de 21 decembrie 2012 această informație a fost făcută publică de NAŞA, ceea ce ne face să ne gândim că un posibil sfârșit al lumii s-a declanşat atunci. Nu putem specifica când o să ajungă și la noi, dar cu siguranță că este vorba despre zeci sau sute de mii de ani.

loading...