1991 VG: În această vară, presupusa sondă extraterestră va trece foarte aproape de Terra

În vara acestui an, obiectul misterios care poartă numele de 1991 VG va trece pentru a două oară pe lângă planeta noastră. Obiectul în cauză are un comportament straniu, de parcă sfidează legile fizicii și din această cauză ridică numeroase semne de întrebare în rândul astronomilor.

Pe 6 noiembrie 1991, astronomul James Scotti a descoperit un mic obiect puțin strălucitor. L-a numit 1991 VG și a început să-l studieze. Faptele misterioase nu au încetat să apară. În primul rând acest obiect spațial are o orbită ciudată, care seamănă extrem de bine cu cea a planetei noastre.

Este o sondă extraterestră sau nu?

Similaritatea orbitei obiectului cu cea a Pământului a fost, de asemenea, foarte dificil de explicat bazându-ne pe sursele naturale, fiind sugerată ideea ejectării sale în urma unui impact Lunar recent sau din cauza perturbațiilor negravitaționale.

Interesant este faptul că atunci când a fost descoperit, obiectul în cauză avea un diametru de doar 10 metri. La o asemenea mărime niciun corp ceresc de origine naturală nu se poate mișca precum 1991 VG.

Mai mult de atât, 1991 VG nu se deplasează cu o viteză constantă. Există momente când acesta accelerează, dar și când încetinea. Nimeni nu poate explica acest comportament.

În mod bizar, după ce au reconstruit orbita inițială a obiectului, cercetătorii și-au dat seama că 1991 VG a mai trecut o dată pe lângă Pământ, în martie 1975.

Din nou, este vorba de un comportament anormal, deoarece asteroizii nu supraviețuiesc atât de mult timp în spațiu și nu rămân pe aceeași orbită, astfel că este destul de improbabil ca un asteroid să treacă pe lângă Pământ de două ori, prin același loc. Mai mult, oamenii de știință au concluzionat că obiectul are o rotație ciudată, iar luminozitatea lui variază în timp.

Pornind de la aceste date, există numeroși specialiști care susțin că 1991 VG este o sondă extraterestră, care spionează Terra. Bineînțeles că această teorie nu este acceptată de întreaga comunitate astronomică, dar altă explicaţie logică nu poate să existe.

1991 VG - 1991 VG: În această vară, presupusa sondă extraterestră va trece foarte aproape de Terra

S-a mai spus că este vorba despre o bucată dintr-o rachetă lansată de om în spațiu, dar această teorie nu este sustenabilă din cauza elementelor enumerate mai sus.

Probabil că în vara acestui an, atunci când 1991 VG va trece suficient de aproape de Terra, specialiștii vor putea determina originea sa. Până atunci, aceste teorii sunt simple speculații.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.