X-Files

15 octombrie 1595: Prima observaţie a unui OZN în România

România, ca orice altă ţară din această lume, a fost vizitată încă din cele mai vechi timpuri de diverse civilizaţii extraterestre. De cele mai multe ori, aceste vizite au fost fie ignorate sau pur şi simplu nu au fost consemnate din motive încă necunoscute.

Prima consemnare cu privire la apariţia unui OZN s-a produs în 15 octombrie 1595 la Târgovişte. În acele vremuri, oraşul doar ce fusese cucerit de turci după o bătălie crâncenă. Turcii, victorioşi, au pregătit fortificarea zidurilor pentru a putea întâmpina atacurile lui Mihai Viteazul.

Într-un ziar din Transilvania s-a scris că în ziua de 15 octombrie 1595, deasupra cetăţii Târgovişte a apărut o cometă uriaşă. Fenomenul a durat nu mai puţin de 3 zile, adică până în momentul în care războiul s-a încheiat cu victoria turcilor.

Interesant este faptul că mulţi ani mai târziu oamenii de ştiinţă au stabilit că în acea perioadă nu a existat nicio cometă care să fie vizibilă de pe Terra. De aici se poate deduce că lumina de pe cer a aparţinut unui obiect spaţial neidentificat, care probabil a venit în zona respectivă pentru a admira spectacolul oferit de oameni.

Imediat după ce lupta s-a terminat, lumina uriaşă de pe cer a dispărut ca şi cum nu ar fi existat niciodată. În vremea respectivă, nu se cunoştea termenul de extratereştri sau OZN-uri, motiv pentru care oamenii au crezut că este vorba despre o banală cometă.

targoviste - 15 octombrie 1595: Prima observaţie a unui OZN în România

Notă: o cometă apare mai multe zile la rând, cam la aceeaşi oră şi cam în acelaşi loc pe cer; de asemenea, ea este văzută simultan de pe zone întinse ale globului. Fenomenele de acest fel erau în acea perioadă atent consemnate, faptul că nu există nici o altă menţiune şi faptul că nu putem lua în considerare, având în vedere durată observaţiei, nici un alt fenomen natural, ne face să declarăm observaţia că neidentificată

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top