HIPNOZA, CHEIA SPRE RETO-MEMORIE

0

Hipnoza se realizează atunci când inconștientul a două persoane intră în contact. Pătrunzând în inconștient, timpul și spațiul nu mai respectă legile cunoscute. Freud a utilizat hipnoza în cercetările sale. Punea degetul pe fruntea subiectului și acesta era hipnotizat. Științele orientale susțin că în frunte se află al treilea ochi, cu ajutorul căruia, clarvăzătorii văd dincolo de spațiu și timp. Subiectul își amintește momente traumatizante din trecutul său, care păreau definitiv uitate.

Erickson a fost un excelent hipnoterapeut care reușea prin hipnoză vindecări uluitoare sau accesa amintiri bine ascunse. Erickson a făcut o ședință de hipnoză care a rămas celebră pentru specialiști. L-a hipnotizat superficial pe scriitorul Huxley, după care i-a citit anumite pasaje din niște cărți pe care Huxley le citise cu mult timp în urmă. L-a rugat să spună pagina unde au fost scrise aceste pasaje și minunea s-a produs.

În 65% din cazuri, Huxley a dat răspunsul corect. Cu siguranță, hipnoza nu se bazează pe memoria conștientă. Intervine memoria inconștientă, memoria sufletului, în care s-au înmagazinat sentimente, stări, care nu se pot uita. Se spune că hipnoza te aduce pe un tărâm al sufletului, ascuns, interior, pe care numai inconștientul îl poate scoate la iveală. Hipnoza poate oferi o incursiune dincolo de timp și spațiu, dincolo de materie, ajungându-se într-o lume a spiritelor.

Multe traume se ascund în inconștient. Hipnoza încearcă să ne vindece de ele. Spre deosebire de starea conștientă, când putem să mințim, să punem ce dorim, aflați sub hipnoză, nu putem minți. Vom descrie numai sentimente și trăiri așa cum le-am simțit.  Specialiștii au numit această stare alfa.  Hipnoterapeuții acordă o importanță maximă și autosugestiei în vindecarea anumitor boli. În istoria hipnozei este un caz celebru, numit Efectul Placebo. Unui bolnav de astm i se spune că i se va da un medicament nou și cu rezultate foarte bune.

Pacientul s-a simțit foarte bine după ce a luat pastila. La următoarea criză de astm, medicul comandă un placebo pentru bolnav. Starea acestuia s-a ameliorat, dar nu a avut rezultatele scontate. Ceea ce avea să explice această situație a fost o neînțelegere. Cei de la laboratorul medical au trimis din greșeală și prima dată, tot un placebo. Autosugestia și-a îndeplinit rolul. Hipnoza are capacitatea de a vindeca anumite boli, de a debloca scheme emoționale care au produs blocaje.  Steve Burgess este un renumit hipnoterapeut din

Marea Britanie care a efectuat mii de regresii în viețile anterioare ale persoanelor care i-au fost subiecți în ședințele de hipnoză.
El vorbește despre subiecți care povesteau lucruri din istorie, necunoscute publicului larg, cunoscute numai de către istorici.
Burgess susține că toate aceste amintiri depozitate în inconștient sunt mărturii că am parcurs mai multe cicluri de viață și cu siguranță, prin reîncarnare am avut mai multe vieți.

Freud a dezvoltat în studiile sale teorii inovatoare și controversate, pentru vremurile în care a trăit. Freud este renumit și pentru ședințele de hipnoză. El a făcut legătura dintre refularea unor dorințe sexuale sau agresive și conștient. Aceste dorințe refulate se materializează în vis sau prin anumite simptome. El susținea că sursa nevrozelor o constituie conflictele inconștiente și refularea sexualității. A introdus în psihanaliză conceptul de Complexul lui Oedip sau ostilitatea copilului față de părintele de același sex.
Netratat, acest complex poate crea viitorului adult, probleme comportamentale sau chiar afecțiuni de ordin psihic. Prin ședințele de hipnoză ele reușea să doboare aceste bariere emoționale. Ani de-a rândul el a studiat problema frigidității și ameliorarea ei prin hipnoză.

Loading...

Memorie

Profesorul Pinctof din Marea Britanie a făcut public, de curând, cazul unei fetițe din Marea Britanie, care a fost supusă unei ședințe de hipnoză, dat fiind comportamentul său, considerat ciudat de către părinții săi. Aflată sub hipnoză ea a vorbit despre niște documente vechi de peste 400 de ani, ascunse într-o clădire din Londra. O echipă de specialiști s-a deplasat la acea adresă și au descoperit în zidul clădirii o ascunzătoare în care erau aceste documente. Hipnoza potențează retro-memoria, de sorginte bio-energetică, spun specialiștii. Hipnoza este cheia cu ajutorul căreia putem să intrăm în interiorul ei.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și