13 motive pentru care numarul 13 este considerat ca aduce ghinion

În cele mai multe culturi numărul 13 este considerat ghinionist. Există unele explicații logice, însă de cele mai multe ori superstiţia preia conducerea și îi duce pe oameni la anumite credințe eronate. Această frică inexplicabilă asupra numărului treisprezece se numește triskaidekafobia și foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt diagnosticați anual de această fobie.

În anul 2013, vom avea de două vineri 13, în septembrie și în decembrie, fapt care îi face pe unii să se teamă și mai mult de acest număr. Dar de unde provine această frică de numărul 13?

1. La Cina cea de Taină au fost 13 persoane. În mod ciudat, apostolul Iuda Iscarioteanul, cel care l-a trădat și vândut pe Iisus, a fost persoana cu numărul 13 de la masă.

2. Conform mitologiei nordice, atunci când a avut loc un banchet al zeilor au fost invitați cei 12 zei principali. În momentul în care a apărut zeul Loki, neinvitat, un conflict major s-a petrecut. Loki a ucis mai mulți zei și mai multe dezastre naturale s-au produs. În acest fel, mitologia nordică este marcată de numărul 13.

3. Mulți creștini cred că Iisus a fost răstignit într-o zi de vineri 13. Specialiștii susțin că Iisus ar fi fost omorât vineri 3 aprilie 33. De asemenea, și conflictul dintre Cain și Abel poartă amprenta numărului 13.

Loading...

4. În mod ironic nodul spânzurătoarei are 13 bucle. Oare de ce?

5. Apollo 13 a fost singura misiune ratată pe Lună. Un rezervor de combustibil a explodat, iar vieţile astronauților au fost puse în pericol. Din fericire, aceștia s-au întors cu bine pe Terra. Apollo 13 a fost lansată la ora 13 și 13 minute. Accidentul s-a petrecut pe 13 aprilie. Ciudat, nu?

6. Vineri 13 octombrie 1307 cavalerii templieri au fost arestați.

13

7. Cuibul vrăjitoarelor era format din 13 femei.

8. Există o superstiție străveche care spune că omul cu 13 litere în nume are în destin un diavol.

9. Sfârșitul calendarului mayaș a fost marcat de Baktun 13.
10. În numerologie, numărul 12 reprezintă perfecţiunea. Ce urmează după 12, adică 13 este destinat eșecului.

11. Egiptenii antici credeau că numărul 13 este norocos. Acest număr reprezenta ultima etapă, adică viața de apoi.

12. În China, numărul 13 este considerat norocos și este numărul de sânge, fertilitate şi potenta. Numărul 4 (1+3) este cel care aduce moartea.
13. Unul dintre cel mai interesante tatuaje reprezintă numărul 13. Se pare că el aduce mult noroc.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și