Profetii

100 de zile până la Apocalipsă? Iată cum se va sfârși lumea conform mitologiei nordice

Dacă vikingii ar fi trăit în ziua de astăzi, cu siguranță că ar fi sunat trâmbița adunării care prevestește ultimele 100 de zile pe care omenirea le mai are până la Apocalipsă.

Potrivit mitologiei nordice, Apocalipsa este un eveniment care va pune stăpânire pe întreaga planetă. Numeroase semne prevestitoare se vor petrece chiar înainte de marea zi. Semnul major care va anunța începutul marelui sfârșit se materializează prin producerea celor trei ierni consecutive, fără ca vara să mai existe. Apoi întregul Pământ va fi otrăvit, iar râurile și mările își vor ieși din matcă.

Evenimentul suprem care va declanșa sfârșitul lumii este uciderea zeului Odin de către sângerosul lup Fenrir. De asemenea, Soarele și Luna vor fi mâncate sau pur și simplu înghițite de alți doi lupi, Skoll și Hati. Acest fenomen se poate traduce prin faptul că Soarele își încetinește activitatea și astfel întreaga planetă poate fi cufundată într-o perioadă în care transformările se vor produce continuu.

Cercetătorii au aprofundat această legendă vikingă și în urma calculelor au ajuns la concluzia că Apocalipsa se va produce în ziua de 22 februarie 2014. Acesta este ziua în care Odin este ucis de Fenrir, ziua în care se pot produce mari cutremure sau erupții vulcanice care pot afecta întreaga viață de pe Terra.

mitologie-nordica 100 de zile până la Apocalipsă? Iată cum se va sfârși lumea conform mitologiei nordice

Uciderea zeului trebuie privită precum un simbol, cauză pentru care se poate regăsi în realitate sub diverse forme. După moartea zeului, Terra se va scufunda într-un întuneric care va dura o perioadă de câteva luni. Apoi o lume nouă va renaște, iar abundența va fi cuvântul care va caracteriza viața de pe Terra. Puțini vor fi cei care vor supraviețui catastrofei, dar apoi puritatea și bunătatea se vor regăsi în fiecare familie.

loading...
Comments
To Top