The news is by your side.

10 sfaturi utile: Cum să supraviețuiești în caz de Apocalipsă

0

Chiar dacă sfârşitul lumii nu va veni pe data de 21 decembrie 2012, probabil că în viitor anumite cataclisme naturale sau chiar războaie mondiale vor modifica viața pe Terra. Pentru a supraviețui noilor condiții de viață, omul trebuie să renunțe la tot ceea ce a fost învățat și să-și modifice percepția asupra lucrurilor cât mai repede. Cine nu este pregătit să înfrunte iadul, cu siguranță că va fi înghițit de el. Din această cauză, am elaborat un ghid de supraviețuire în caz de Apocalipsă, de iarnă nucleară, sau orice calamitate care perturbează viața pe Terra pentru mai mulți ani.

1. Mută-te la țară

Viața la oraș are beneficiile ei, dar odată ce Apocalipsa bate la ușă, condițiile de supraviețuire într-un spațiu deschis, fără prea multă populație, cresc considerabil. De exemplu, în cazul declanșării unui război mondial, se preconizează că două treimi din populația de la oraș moare în primele săptămâni. Cu cât trăiești mai departe de civilizație cu atât îți cresc șansele de supraviețuire.

2. Renunță la religie

Mersul la biserică, cât și credința în Dumnezeu sunt practici care îți oferă stabilitate într-o societate normală. Atunci când vine vorba despre supraviețuire trebuie să renunți cu desăvârșire la religie pentru că uneori ești nevoit să recurgi la anumite acțiuni care sunt incompatibile cu Biblia. Este posibil să fii nevoit să ucizi diverse animale sau chiar oameni pentru a supravieţui. Religia te face pașnic, dar în condiții limită, atunci când singurul obiectiv este să supravieţuieşti, probabil că o să fii nevoit să încalci toate normale de conduită morală sau religioasă.

3. Renunță la animalele de companie

Un câine sau o pisică întotdeauna ridică moralul și te ajută să treci peste momentele de singurătate. Cu toate acestea un animal de companie are nevoie de hrană și de apă, iar atunci când resursele sunt limitate nu cred că vrei să împarți hrana cu pisica, în condițiile în care vrei să supraviețuiești. Este important să le lași libere, în cazul în care nu poți să le mănânci, și astfel șansele de supraviețuire sporesc.

4. Echipamentul și hainele

blana 10 sfaturi utile: Cum să supraviețuiești în caz de Apocalipsă

În cazul unui război nuclear, în urma detonării bombelor atomice, iarna nucleară se va instaura pentru mai multe decade pe Terra. Asta înseamnă zăpadă și temperaturi de sub zero grade pe întreaga perioadă a anului, indiferent de zona în care te regăsești. În acest caz este nevoie să ai haine foarte groase și călduroase. Cel mai indicat este să te îmbraci cu pieile animalelor pentru a te apăra de frig. Hainele convenționale nu sunt întotdeauna atât de călduroase plus că se deteriorează mai repede decât blana animalelor.

5. Înarmează-te

Atunci când societatea este în haos te poţi aştepta la orice. Pentru protecția ta trebuie să te echipezi fie cu arme de foc, fie cu arme albe. Este posibil ca ceilalți să te atace pentru hrană, apă, sau orice alte resurse pe care le poți deține. Lupta pentru supraviețuire este aprigă, iar regulile jocului se schimbă dramatic. Ca și în natură, doar cei pregătiți și cei puternici pot supraviețui, ceilalți vor fi doborâți în cel mai scurt timp.

6. Învață să recunoști canibalii

canibali 10 sfaturi utile: Cum să supraviețuiești în caz de Apocalipsă

Acest scenariu pare desprins din filmele SF, dar atunci când hrana nu o să mai existe în supermarketuri și nici nu o să mai fie cultivabilă din diverse motive, vor exista oameni care, din disperare de cauză, vor recurge la canibalism. Boala Kuru este specifică canibalilor și se datorează unui virus lent care pătrunde în organism. Boala se manifesta printr-un sindrom cerebelos (atingere a creierului mic), prin tulburări de mers, printr-o absentă a coordonării mişcărilor, printr-o tremurătură a corpului şi, în final, prin dementa. În general, canibalii suferă de această boală și indiferent de evoluția virusului, ei nu pot trăi mai mult de un an de la infestare. Din această cauză este bine ca în condiții vitrege să nu consumi carne de om și să înveți să te distanţezi de cei ce prezintă simptomele bolii Kuru.

7. Călătorește singur

Introvertiții au șanse mai mari să supraviețuiască într-un mediu ostil, cel puțin în comparație cu cei care depind de grupurile sociale. În caz că ai familie și copii nu este o mișcare inteligentă să părăsești zona în care locuiești indiferent de consecințe. O altă decizie greșită este afilierea diverselor grupuri, pentru că atunci când hrana este puțină sau inexistentă ea trebuie împărțită cu tot grupul și astfel șansele de supraviețuire scad dramatic.

8. Mănâncă insecte

insecte 10 sfaturi utile: Cum să supraviețuiești în caz de Apocalipsă

Atunci când lumină este inexistentă și cultivarea plantelor sau a pomilor devine imposibilă, singura sursă reală de hrană sunt insectele. Furnicile, greierii, lăcustele și gândacii sunt cea mai bună sursă de hrană pentru a menţine masa musculară activă. De exemplu, lăcustele conțin cele mai multe proteine, la fiecare 100 de grame, 20 de grame reprezintă ponderea proteinelor. Lăcustele îți pot salva viața chiar dacă nu întotdeauna un gust plăcut.

9. Mâncarea rămasă în magazine

Probabil că acest lucru este cel mai plăcut din mediul post-apocaliptic. Cine nu ar vrea să se plimbe printr-un mall sau un magazin și să se aprovizioneze cu ce îi poftește inimă fără să plătească nimic? În primele zile după ce dezastrul s-a petrecut, regulile s-au schimbat, și hrană rămasă în magazine te poate ține în viață pentru o anumită perioadă de timp.

10. Evită zonele de impact

Zonele de impact sunt cele care au fost afectate fie de explozii nucleare sau cele contaminate din diverse motive. O mișcare greșită, care te va ucide într-un timp scurt este să pătrunzi în zonele de impact din diferite motive. Radiațiile îți pun viața în pericol și odată radiat speranța de viață scade până la zero.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și