10 semne că ne apropiem de o nouă eră glaciară

0

În ultimii ani am fost intoxicați până la refuz cu ideea că încălzirea globală este un fenomen de actualitate și dacă lucrurile nu se vor schimba vom asista la schimbări climaterice de proporții. Fenomenele conexe încălzirii globale presupun topirea calotei glaciare și implicit creșterea nivelului apelor.

Acest fapt nu se va petrece pentru că studiile efectuate în ultima perioadă demonstrează total contrariul. Calota glaciară a crescut considerabil în ultima perioadă, cauză care a produs mari semne de întrebare despre viitorul planetei. Dacă până acum s-a crezut cu naivitate că Terra ne pregătește un viitor călduros, cercetătorii sunt de părere că în orice moment se poate declanșa o nouă eră glaciară.

Un raport ONU arată că în ultimii 15 ani Terra a intrat într-un ciclu de răcire și acest fapt este unul straniu în condițiile în care întreaga suflare a lumii științifice se aștepta ca planeta să se încălzească. Interesant este că și Soarele trece printr-un ciclu de răcire, ceea ce afectează dramatic schimbarea de pe Terra.

Iată cele mai importante semne care indică faptul că Terra este la un pas de o eră glaciară:

1. Ciudatul raport ONU care susține că în ultimii 15 ani planeta noastră a intrat într-o perioadă de răcire.

2. Conform ultimelor estimări, calota glaciară a crescut în ultimii ani cu peste 50% în grosime.

3. La sfârșitul lunii noiembrie s-au înregistrat peste 1000 de recorduri cu cea mai scăzută temperatură, în diferite locuri de pe glob.

4. La jumătatea lunii decembrie, cele mai multe țări au fost complet acoperite cu zăpadă. Printre ele se află chiar și Egiptul, unde nu a nins niciodată.

5. În statul american New York s-au înregistrat troiene de peste 6 metri în această iarnă.

6. Temperaturile au scăzut atât de mult în Siria încât oamenii au ajuns să moară de frig. Acest fenomen este unic în istorie.

7. A fost atât de frig în Canada, încât Jocurile de iarnă au fost ținute în interior.

8. Potrivit rapoartelor NASA, în luna iulie s-au înregistrat -57 de grade Celsius în Antarctica. Este o temperatură neobișnuit de mică pentru această perioadă.

zapada egipt - 10 semne că ne apropiem de o nouă eră glaciară

9. Ultima ninsoare din Turcia a fost atât de abundentă încât au fost închise peste 900 de drumuri.

10. Temperaturile peste tot în lume sunt într-o permanentă scădere în comparație cu anii anteriori.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și