The news is by your side.

10 previziuni pentru viitorul omenirii

0

Mai sunt doar câteva săptămâni din anul 2012, iar dacă omenirea trece cu brio peste fatidica dată de 21 decembrie, atunci putem spune că un nou an ne aşteaptă pentru alte mari realizări. Astfel, oamenii de știință din întreaga lume au realizat o listă cu previziuni ce se vor putea realiza începând cu anul următor. Viitorul ne poate aduce multe surprize, unele mai plăcute și altele mai puțin.

1. Neurologii vor putea să prezică orice acțiune pe care dorești s-o întreprinzi

Studierea fluxului sangvin din creier este poarta spre citirea gândurilor. Astfel de studii au fost realizate în decursul anilor trecuţi încât neurologii sunt aproape de a crea un dispozitiv care determină schimbarea fluxul de sânge din creier și astfel vor putea citi gândurile oricărei persoane.

2. Automobilele viitorul vor fi producătoare de energie și nu consumatoare precum în prezent

O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnologică din Delft, Olanda, a realizat o schemă tehnologică prin care mașinile pot converti biogazul sau hidrogenul în electricitate. Este posibil ca de anul viitor să vedem aceste mașini circulând pe stradă.

3. Un sistem de reciclarea în fiecare bucătărie.

Viitorul agriculturii constă în reciclare. Astfel, s-a realizat un bazin cu o specie de pești care consumă surplusul de alimente rămas în casă. Deșeurile produse de acești pești sunt numai bune pentru a fi folosite pe post de îngrășământ. În acest fel nu se mai aruncă nimic și nu vom mai avea nevoie de gropi de gunoi.

4.Şomajul va crește considerabil, dar oamenii vor avea de muncă

Economia mondială se află în impas și locurile de muncă vor fi din ce în ce mai puține. Consilierul financiar James H. Lee sugerează că în viitorul apropiat şomajul va crește considerabil, dar cu toate acestea muncitorii de mâine se vor concentra pe dezvoltarea abilităților personale, care îi vor ajuta să contribuie într-un fel sau altul la dezvoltarea societății.

5. Transportul spațial devine realitate

Din ce în ce mai multe companii sunt interesate de transportul spațial pentru că se efectuează mult mai rapid decât cel convențional. Dacă un avion face multe ore de pe un continent pe altul, o rachetă poate efectua același zbor în doar câteva zeci de minute. Se preconizează că acest proiect să fie dezvoltat până în 2020.

6. Roboții îi vor îngriji pe bătrâni

Cercetătorii japonezi doresc să finalizeze proiectul de cercetare prin care se vor dezvolta roboţii care se vor ocupa de transportarea și îngrijirea bolnavilor cât şi persoanelor în vârstă. Este mult mai ușor pentru un robot să se ocupe de bolnavi pentru că nu obosește niciodată și poate să-i satisfacă pacientului orice dorință.

7. Vibrațiile sonore vor fi convertite în energie

Specialiștii de la Georgia Tech sunt în punctul în care pot converti vibrațiile sonore în curent continuu. Acesta înseamnă că în scurt timp vom dispune de curent electric wireless.

8. Roboții vor învăţa emoțiile umane și vor începe să comunice cu oamenii

robot-om 10 previziuni pentru viitorul omenirii

Cercetătorul Lola Canamero de la Universitatea Herfordshire, Marea Britanie, este de părere că în viitor roboții vor fi programați pentru a înțelege sentimentele umane și astfel se vor apropia cât mai mult de oameni. Comunicare se va face la un alt nivel și putem să întâlnim și primele cupluri robot-om.

9. Copiii care se nasc în prezent vor trăi peste 100 de ani

Prognozele arată ca speranța de viață crește fantastic de mult odată cu evoluția tehnologică. Cu cât mai multe invenții se vor realiza cu atât oamenii vor trăi mai mult. Copiii din ziua de astăzi vor depăși cu mult vârsta de 100 de ani, sunt de părere oamenii de știință.

10. Relațiile interumane nu vor dispărea, ci se vor transforma

Sociologii prevăd pentru anii următori o dinamizare a cuvântului familie cât și a relațiilor de cuplu. Familianucleară” nu va mai exista pentru că cei mai mulți dintre oameni aleg singurătatea și relațiile virtuale. Astfel, oamenii vor locui singuri, dar vor trăi în relații sau chiar familii virtuale. Căsătoria virtuală va deveni o normalitate în societatea viitorului.

Acestea sunt doar 10 dintre previziunile pentru următorii 10 ani pe care le-au făcut oamenii de știință. În total au fost efectuate 400 de astfel de previziuni, care au fost publicate în revista americană The Futurist.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și