The news is by your side.

10 previziuni pentru următorul deceniu. Iată ceea ce poți experimenta în viitor

0

Una dintre cele mai prestigioase reviste din SUA, „The Futurist”, a publicat un articol prin care informează despre cele mai spectaculoase lucruri care se pot petrece în deceniul următor. Evenimentele sunt bazate pe predicțiile celor mai de seamă futurologi și conform nivelului tehnologie care este în permanentă expansiune viitorul poate să fie mai senin decât ăl anticipăm. Acest fapt depinde doar de viziunea pe care o va adopta societatea de mâine.

Citirea gândurilor

Se preconizează că peste câțiva ani, oamenii de știință vor fi capabili să dezvolte tehnologia necesară pentru citirea gândurilor. Această predicție se bazează pe faptul că în prezent neurologii au descoperit diverse zone ale creierului care reacționează atunci când se naște un gând. Probabil că în viitorul apropiat omului îi va fi interzis și să gândească.

Legume cultivate prin sistemul aquaponic

Acest sistem presupune ca legumele să fie crescute direct în apă. Sistemul va fi disponibil pentru fiecare gospodărie și astfel fiecare individ va putea să-și cultive legumele în propria locuință cu un minim de efort. Resturile alimentare vor fi reciclate de peștii care vor exista în acvariul agricol.

Maşinile îşi vor produce singure energia necesară

Acesta este probabil visul oricărui șofer. Viitorul pare mai strălucit decât putem să ne gândim pentru că în ritmul actual prețul petrolului va exploda și producătorii de autovehicule trebuie să găsească alternative mai ieftine pentru a-și vinde produsele pe bandă rulantă. Astfel, se va proteja și mediul înconjurător.

Locuri de muncă plătite prin troc

Sistemul economic actual se va prăbuși pentru totdeauna și astfel se va transforma fără precedent. În cele mai multe dintre cazuri, meseriile clasice vor dispărea, în timp ce altele noi vor apărea altele noi. Omul viitorului trebuie să-și dezvolte doar anumite aptitudini cu ajutorul cărora va putea să-și asigure existența. Noile joburi nu vor mai fi plătite cu bani, ci fiecare va munci pe anumite produse.

Navele spațiale comerciale

Începând cu 2020 de preconizează o nouă eră spațială. În condițiile în care în momentul respectiv se vorbește despre dezvoltarea bazelor spațiale pe Lună sau Marte, cu siguranţă că peste câțiva ani ne vom putea petrece concediul pe una dintre planetele din sistemul nostru solar.

Roboții viitorului

Este vorba despre faptul că tehnologia se va perfecționa până în punctul în care roboților le se va putea implementa sentimente și mod de gândire propriu. Atunci va veni timpul în care roboții se vor confunda cu oamenii și vor putea participa la dezvoltarea socială.

Cloud, asistentul personal

Serviciul de cloud se va dezvolta până în punctul în care se va transforma în inteligenţă artificială. Fiecare individ își va stoca până și amintirile în acest serviciu, care în cele din urmă va deveni asistentul său personal. Serviciul de cloud va prinde astfel viață.

Realitatea augmentată, un beneficiu imens

Ca urmare a universalizării computerului şi a dispozitivelor mobile personale, a accesului sporit la internet şi a folosirii acestuia pe scară largă pentru informare, învăţare, afaceri, achiziţii şi socializare, a apărut şi conceptul de realitate augmentată. Aceasta este considerată o extensie a realităţii virtuale.

Curent electric din vibraţii sonore

viitor 10 previziuni pentru următorul deceniu. Iată ceea ce poți experimenta în viitor

Gadgeturile vor putea fi alimentate în urma valorificării vibraţiilor sonore din mediu. În acest sens, oamenii de ştiinţă lucrează la proiecte prin care urmăresc să utilizeze microundele de energie din mediu şi vibraţiile produse de vehicule pentru a genera energie electrică.

Bolile vor putea fi detectate din timp

Un dispozitiv asemănător unui etilotest va ajuta la detectarea, din timp, a infecţiilor şi chiar a atacurilor chimice. Aparatul celor de la Universitatea Stony Brook va folosi senzori înveliţi în nanofire, pentru a detecta compuşii chimici care ar putea indica prezenţa unei boli sau infecţii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și