10 obiceiuri care ne fac mai prosti

În urmă cu câteva săptămâni a apărut un studiu, efectuat de o echipă de cercetători, care susținea că inteligența oamenilor este în scădere. În principal anumite gene sunt afectate de anumite mutații genetice, influențate de anumiți factori externi precum dieta sau poluarea, și astfel creierul ajunge să-și piardă materia cenușie.

Pentru a veni în susținerea acestui studiu impresionant, am alcătuit o listă cu anumite obiceiuri, care afectează gândirea, cât și inteligența fie pe termen scurt său lung.

1. Privitul la televizor este un obicei care a intrat în reflexul foarte multor persoane. Cercetătorii austrieci au demonstrat că privitul la televizor este un obicei care afectează nivelul de inteligență. Cu cât te uiți mai mult la televizor cu atât te poți considera mai prost.

2. Consumul de zahăr pentru o perioadă de 6 săptămâni încetinește creierul și astfel scade nivelul de inteligență.

3. Executarea simultană a mai multor acţiuni este dăunătoarea creierului. Cu cât acțiunile sunt mai multe, cu atât scade gradul de concentrare și astfel devii mai prost.

4. Obezitatea afectează nivelul de inteligență. Un studiu efectuat pe 100 de obezi a demonstrat că greutatea excesivă determină o mai lentă funcționare a creierului. Cu cât mănânci mai mult cu atât îți scade istețimea!

5. Fluorura. S-a descoperit recent că nivelul de inteligenţă al copiilor care trăiesc în zone unde nivelul de fluorură din apă este mai mare sunt mai puțin inteligenți decât cei din zonele unde concentrația acestei substanțe este mai mică. Așadar, nu beți apă de la robinet și nu vă mai spălați pe dinți atât de des.

6. Bătaia din copilărie afectează considerabil nivelul de inteligență al adultului.

7. Stresul este o sursă negativă pentru creier. Cu cât nivelul de este mai ridicat, cu atât oamenii devin mai leneși și mai lipsiți de inspiraţie, adică mai proști.

creier

8. Administrarea somniferelor și antidepresivelor este cel mai mare dușman al creierului. Cei care iau astfel de pastile pe termen lung se pot considera din tagma celor mai puțin inteligenți.

9. Corpul uman are nevoie de o cantitate foarte mică de iod. Cu toate acestea, descoperirile recente arată că există o legătură certă între lipsa de iod din uterul mamei și nivelul de inteligență al viitorului adult.

10. Adolescenții care fumează marijuana sunt mai proști decât cei care nu o fac. Cel puțin așa arată un studiu, care susține că marijuana are efecte devastatoare asupra creierului.

Publicat de Efemer

Daca ti-au placut articolele mele, nu uita sa le impartasesti cu prietenii tai!Nu tot ceea ce vezi inseamna ca exista iar nu tot ceea ce nu vezi inseamna ca nu exista!