Mozaic

10 lucruri pe care nu le știai despre somn! Cele 6 pozitii pentru dormit

Înafară de apă și de mâncare, somnul este indispensabil vieții. Fără un program bine stabilit al somnului, omul nu funcționează deloc la capacitatea sa maximă. Avem nevoie de somn pentru a crește, a ne recupera după o zi istovitoare sau chiar pentru a ne vindeca.

Somnul este o stare fiziologică de repaus în care organismul se reface. Interesant este faptul că atunci creierul intră într-o stare alertă și funcționează la capacitatea sa maximă, așa cum nu o face niciodată când suntem trezi.

De-a lungul timpului, oamenii de știință au încercat să realizeze numeroase studii prin care să înțeleagă cât mai bine somnul. Nu au reușit pe deplin și din aceste motive există numeroase semne de întrebare cu privire la ceea ce se petrece în creierul nostru atunci când dormim.

E adevărat, oamenii îşi petrec aproape o treime din viaţă dormind, dar în lipsa somnului viaţa ni s-ar scurta considerabil.

Cu toate acestea, s-au descoperit numeroase fapte ciudate sau chiar impresionante, care definesc somnul. Iată care sunt acestea:

1. În timpul somnului corpul eliberează o serie de hormoni care ajută creierul să se regereze. În tot acest timp sunt eliberate toxinele din organism.

2. Un om poate rezita în medie 14 zile fără mâncare, dar după numai 10 zile fără somn acesta moare. Deci somnul este mai important decât mâncarea.

loading...

3. Nu visăm decât ceea ce am văzut, chiar dacă nu ne mai aducem aminte de acele locuri sau persoane. Interesant este că și orbii visează, chiar dacă nu au văzut nimic în viața lor.

4. Insomnia micșorează creierul. Acesta își pierde considerabil din capacități până va ajunge în punctul culminant, după care va ceda definitiv.

5. 12% dintre oameni visează alb-negru. Oare de ce? Nu s-a putut explica acest comportament.

6. Specialiştii susţin că un om reţine doar 10% din ceea ce a visat într-o noapte. De aceea, de multe ori nu mai putem povesti ceea ce am visat.

7. Visele sunt normale. Persoanele care nu visează niciodată au tulburări de personalitate.

8. Poziții pentru dormit– acestea ne aduc aminte de poziția în care am stat în uter. Mai mult de atât, poziția în care dormim ne influențează decisiv personalitatea.

9. Acea stare care ne reţine atunci când ar trebui să ne dăm jos din pat dimineaţa se cheamă dysania.

10. „Alarma naturală“ care permite unor oameni să se trezească atunci când îşi doresc, uneori cu câteva minute înaintea ceasului deşteptător, reprezintă rezultatul unei explozii de adrenocorticotropină

Pozitii pentru dormit

Psihologii ne spun că există 6 poziții generice în timpul somnului. Fiecare dintre acestea reflectă personalitatea unui individ.

Spune-mi cum dormi, ca să-ți spun cine ești!

pozitii de somn - 10 lucruri pe care nu le știai despre somn! Cele 6 pozitii pentru dormit

1) Poziția fetala

Această poziţie o au peste 40% dintre oameni în timpul somnului. Poziţia aceasta e preferată de persoanele care simt dorinţa să se întoarcă în copilărie şi care încă nu se simt suficient de puternice pentru a „înfrunta” lumea adultă. Dacă dormi în această poziţie, de obicei, te confrunţi cu o fragilitate emoţională. Aceasta fragilitate emoţională mă duce cu gândul şi la coşmarurile pe care le poţi avea. Cu cât o persoană e mai fragilă, cu atât apar mai des coşmaruri.

2) Trunchiul de copac

Această poziţie seamănă cu un trunchi de copac din cauză că e foarte dreapta.Este poziţia oamenilor sociabili şi extrovertiţi. Dacă dormi în această poziţie sau când te culci cauţi această poziţie, probabil că nici măcar nu deranjezi cearceaful pe care dormi şi îl laşi fără cute şi fără niciun semn că cineva a dormit acolo.

3) Poziția semi-fetală

Este o poziție care seamănă cu cea fetală numai că este mult mai liberă. Poziţia semi-fetală este căutată în somn de persoanele echilibrate emoţional. Această poziţie nu conţine nevoia de protecţie pe care o ai în timpul poziţiei fetale, pentru că deja te simt suficient de puternic aşa că nu mai ai nevoie să te aperi.

4) Poziția de cădere liberă

În această poziţie dormi pe burtă, cu mâinile depărtate sau apropiate de tine, în diferite poziţii. Această poziţie îmi spune că eşti un om atent la detalii, meticulos şi critic.

5) Poziția soldatului

Persoanele care adopta această poziţie sunt persoane care reduc totul la scheme, la logică şi au o minte „inginerească”, chiar dacă sunt de meserie pictori sau muzicieni.

6) În forma unei stele

Poziţia în formă de stea este atunci când stai pe spate, cu mâinile ridicate spre perna, depărtate de cap. Oamenii care dorm în această poziţie se simt relaxaţi şi sunt sociabili atât cu prietenii, cât şi cu stranii, pentru ei nu există pericole, lumea e un loc sigur şi paşnic.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top