10 întâmplări uimitoare, care nu sunt menționate în cărțile de istorie

10 întâmplări uimitoare, care nu sunt menționate în cărțile de istorie

De-a lungul anilor, s-au petrecut mai multe fapte interesante, care din motive necunoscute, nu au fost specificate în cărțile de istorie. Probabil că istoricilor nu li s-au părut importante sau demne pentru procesul de învățare.

Cu toate acestea, aceste fapte s-au petrecut întocmai și fac lumea în care trăim un loc și mai interesant. Iată despre ce este vorba:

⇒ Pe data de 17 noiembrie 1952, primul ministru al Israelului i-a oferit în mod oficial lui Albert Einstein postul de Președinte al Israelului, dar acesta a refuzat, motivând că nu se pricepe să lucreze cu oamenii.

⇒ Studiile recente de ADN au confirmat faptul că problemele de sănătate ale regelui Tutankhamon, precum malaria și osteoporoza, se datorau unui incest, adică părinții săi au fost frați.

⇒ În 1930, în timpul Marii Crize din Statele Unite ale Americii, femeile aveau destul de puține opțiuni în ceea ce privește vestimentația, așa că trebuiau să fie inventive. Au început să folosească saci de făină din bumbac pentru a face haine familiei, iar când producătorii de astfel de saci au aflat aceasta au început să producă saci cu diverse imprimeuri. Unii saci aveau chiar instrucțiuni despre cum trebuie spălați sau cum se pot face haine și păpuși din ei.

⇒ Cea mai mare pasăre din lume a fost descoperită în Argentina anului 1979 și este de fapt o fosilă de Argentavis Magnificens. Cercetătorii spun că această pasăre a trăit pe planeta noastră acum șase milioane de ani și avea anvergura aripilor între 6 și 8 metri, cu o înălțime totală de 2 metri.

⇒ Motivul pentru care folosim amprentele ca metodă de identificare este pentru că a existat un caz în care doi oameni identici, cu același nume, au fost condamnați în același timp și au ajuns la aceeași închisoare, deși cei doi susțineau că nu s-au văzut niciodată și nu se cunoșteau. Cei doi într-adevăr nu erau rude.

amprente

⇒ Înainte de inventarea ceasului cu alarmă exista profesia de „trezitor”. Pe acest post erau angajați oameni care sunau la uși, băteau în geam și în uși cu un băț special făcut anume ca să te trezească.

⇒ În timpul Războiului Civil American, generalul Joseph Hooker s-a asigurat mereu că soldații lui au o stare generală pozitivă și asta prin faptul că luau femei de oriunde ajungeau, cu sau fără voia lor, dar de cele mai multe ori, femeile adorau să se culce cu soldații. De aici vine și cuvântul din limba engleză „hooker”, adică prostituată.

⇒ Între 1890 și 1910 heroina produsă de Bayer era vândută oricui ca fiind un înlocuitor pentru morfină, care nu dă dependență și, de asemenea, ca sirop de tuse pentru copii.

pastile

⇒ Un babuin african, pe nume Jackie, a fost găsit de Albert Marr înainte de Primul Război Mondial, iar când a început războiul cei doi au intrat în armată împreună. Maimuța a menținut ridicat moralul soldaților și i-a anunțat de fiecare dată când se apropia inamicul. La sfârșitul stagiului militar Jackie a fost decorat pentru curajul de care a dat dovadă și a trăit fericit alături de stăpânul său, până în anul 1921.

⇒ Folosind tehnologie specială, oamenii de știință au descoperit două piramide uriașe sub nivelul mării. Acestea par făcute din cristal gros și sunt mai mari decât piramidele din Egipt.

rp_Josef-Stalin-Headshot.jpg

⇒ Se spune că de fiecare dată când Joseph Stalin era informat despre o persoană dispărută sau decedată el ordona ca aceasta să fie ștearsă din orice fotografie în care apăreau împreună. Deci se poate spune că Stalin a inventat PhotoShop-ul.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This