10 coincidențe stranii care demonstrează că nu suntem de capul nostru pe Terra

0

Stiati ca Napoleon si Hitler au declarat razboi Rusiei la diferenta de 129 de ani si au fost infranti din cauza aceleiasi decizii?

  1. Glontul care a avut nevoie de ani pentru a ajunge la destinatie

Cand Henry Ziegland s-a despartit de iubita sa, femeia s-a sinucis, iar fratele ei a decis sa-l impuste pe Henry. Dupa ce si-a dus la bun sfarsit planul, barbatul s-a sinucis asemeni surorii sale. Insa Henry a supravietuit, glontul l-a ranit si s-a infipt intr-un copac din apropiere. Dupa multi ani, Henry a incercat sa doboare pomul. Nu a reusit asa ca s-a decis sa foloseasca dinamita. Ghiciti pe cine a ucis glontul din pomul doborat?

  1. Doi gemeni au murit aproape in acelasi timp, in aproape acelasi loc, aproape la fel

In 2002, un barbat din Finlanda a fost lovit de un camion in timp ce se afla pe o bicicleta pe autostrada. Doua ore mai tarziu, fratele sau geaman a fost lovit de un camion pe aceeasi autostrada in timp ce era pe bicicleta. Cei doi au murit la o distanta de 1.5 kilometri unul de celalalt, la o diferenta de 2 ore.

  1. Cartea lui Edgar Allan Poe a devenit realitate

In romanul Povestea lui Arthur Gordon Pym, Edgar vorbeste despre supravietuitorii unui naufragiu, care de foame hotarasera sa manance un mus pe nume Richard Parker. Nu mult dupa aparitia cartii, in 1884, in realitate, un vapor pe nume Mignonette a naufragiat si doar patru oameni au reusit sa supravietuiasca. Ei au decis sa-l manance pe mus al carui nume era Richard Parker.

  1. Ultimul nume combinat

Potrivit revistei Mistere inexplicabile, in 1920 trei englezi s-au intalnit intr-un tren din Peru. Primul se numea Bingham, cel de-al doilea Powell, iar cel de-al treilea era Bingham-Powell.

  1. Atac de inima la gemeni

Doi gemeni, John si Arthur Mowforth locuiau in Anglia la o distanta de 120 de km unul de celalalt. Pe 22 mai 1975 amadoi au inceput sa se planga de dureri in piept, ambii fiind dusi la spital – unitati diferite. Niciunul dintre ei nu stiut de boala celuilalt si au murit la putin dupa internare.

  1. Cartea care, in cele din urma, a ajuns acasa

Anne Parrish, o scriitoare americana, a intrat intr-un anticariat din Paris cand a observat cartea Jack Frost si alte povestiri. A inceput sa-i spuna sotului ei cat de mult a iubit acest volum cand era copil. Barbatul a luat cartea, iar pe prima pagina erau scrise cuvintele: “Anne Parish, 209 N Weber Street, Colorado”.

  1. Dublura regelui Umberto

Regele Umberto I al Italiei a intrat intr-o zi intr-un mic restaurant. In timp ce comanda mancare a aflat ca proprietarul carciumei era nascut in aceeasi zi, in acelasi oras cu el. Mai mult, ambii erau casatoriti cu femei al caror nume era Margherita. Pe 29 iulie 1900 regele a aflat ca proprietarul restaurantului fusese impuscat mortal pe strada. In aceeasi zi, a murit si regele, fiind asasinat.

  1. Lipsa Turnurilor gemene din Deus Ex

In timpul productiei jocului video Deus Ex unul dintre artisti a uitat sa adauge turnurile gemene din New York. Greseala lui a fost explicata ca fiind rezultatul unui atac terorist. Toate acestea se intamplau in anul 2000.

  1. Numele Romei

Se spune ca fondatorul Romei a fost Romulus. Primul imparat roman se numea Augustus. Ultimul imparat al Romei a fost Romulus Augustus.

coinciden%C8%9Be - 10 coincidențe stranii care demonstrează că nu suntem de capul nostru pe Terra

  1. O coincidenta grava

Desi nu fost ceva delibet, mormantul primului soldat britanic si al ultimului soldat britanic morti in cel de-al Doilea Razboi Mondial au fost asezate aproape unul de celalalt.

sfatulparintilor.ro

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și