Mozaic

VISUL TREBUIE URMAT, ORICÂTE PIEDICI AR FI

Se spune că în viață trebuie să continui să faci ceea ce îți place, chiar dacă drumul este unul greu, anevoios. Wiston Churchill a rămas repetent în clasa a șasea și a pierdut toate competițiile electorale.

La vârsta de 62 de ani a devenit prim-ministru, după nenumărate eșecuri. Thomas Edison era considerat de profesorii săi prea prost ca să înțeleagă ceva. A fost concediat de la locurile de muncă. A avut peste 1000 de încercări nereușite până să inventeze becul.

Edison a declarat că nu a avut nereușite. I-au trebuit 1000 de pași ca să inventeze becul.

Einstein nu a vorbit până la vârsta de patru ani. Părinții l-au considerat debil mintal, iar medicii lent la minte, pierdut în vise prostești. A fost exmatriculat din școală și i s-a refuzat intrarea la Școala Politehnică din Zurich.

Henry Ford a dat de cinci ori faliment înainte a reuși cu Uzinele Ford. Walt Disney a fost concediat de un editor fiind considerat fără imaginație. A dat faliment de mai multe ori înainte de a crea Disneyland.

Fred Astaire a fost catalogat în anul 1933, nu știe să danseze, nu poate cânta și este chel. Celebrul actor Sidney Poatier a fost sfătuit de un director de casting să meargă să spele vase.

loading...

Charlie Chaplin a fost respins de către reprezentanții de la Hollywood, pe motiv că pantomima sa este un nonsens.

Van Gogh a vândut o singură pictură în timpul vieții și aceea unui prieten. Van Gogh a pictat peste 800 de lucrări. Rodin era considerat cel mai slab elev din școală. Tatăl său spunea că are un copil idiot. Stravinsky a fost izgonit din Paris de public și critici după premiera operei Încoronarea primăverii.

Într-o proză autobiografică Lucian Blaga povestește că a spus primele cuvinte la vârsta de patru ani. Mama să îi spunea, dragul mamei, tu ești copil mare de acu, va trebui să vorbești, așa nu se mai poate.

EinsteinGodel - VISUL TREBUIE URMAT, ORICÂTE PIEDICI AR FI

Ne faci de rușine. Azi, mâine, copiii din sat vor spune că ești mut. A doua zi, prinsei a vorbi vorbe legate. Numai buclucașa consoană r avea să-mi dea de lucru, să mă înfrunte încă un an.

loading...
To Top