Sanatate

Vinetele sunt ideale în prevenirea bolilor cardiovasculare, a obezităţii, a îmbătrânirii precoce şi a cancerului.

În sezonul vinetelor, e bine să profităm din plin de salată de vinete, aliment gustos care potoleşte foamea şi hidratează deopotrivă.

Cunoscute şi sub numele de pătlăgele vinete, aceste legume sunt originare din India. Vinetele conţin potasiu pentru stimularea inimii, magneziu pentru combaterea stresului, calciu pentru sănătatea sistemului osos, vitaminele A şi C pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi multă apă (93%).

Datorită acestei compoziţii de excepţie, vinetele sunt ideale în prevenirea bolilor cardiovasculare, a obezităţii, a îmbătrânirii precoce şi a cancerului. Conform unor studii japoneze, aceste legume se clasează imediat după varza ca efect anticancerigen.

Pentru a beneficia de aceste proprietăţi, este bine să mâncăm vinetele coapte. Doar cu această metodă de preparare termică, vinetele îşi păstrează calităţile terapeutice.

Vinetele sunt foarte apreciate şi în curele de slăbire, graţie apei, fibrelor şi aportului caloric scăzut. Potolesc rapid foamea şi nu îngraşă. De asemenea, ajuta persoanele care suferă de insomnii sau nervozitate, au efect antidepresiv.

Cercetări recente arată că nasunini, un antioxidant puternic conţinut de vinete împiedica distrugerea lipidelor din membranele celulelor creierului şi scad nivelul colesterolului. Vinetele sunt foarte uşor digerabile. Pectinele pe care le conţin stimulează digestia şi se dovedesc eficiente în combaterea constipaţiei. Nasuninul ajuta şi la menţinerea în limite normale a nivelului de fier.

loading...

Însă pătlăgelele vinete nu sunt recomandate în afecţiunile gastrice şi intestinale, dar fac minuni în boli de circulaţie, renale, hepatice, diabet, gută. Infuzia din vinete, câte o cană de trei ori pe zi, ajuta în detoxifiere. În uz extern, se folosesc frunzele strivite, care au proprietăţi antiinflamatorii şi calmante.

vinete - Vinetele sunt ideale în prevenirea bolilor cardiovasculare, a obezităţii, a îmbătrânirii precoce şi a cancerului.

Pot fi folosite în caz de abcese, hemoroizi, sub formă de cataplasme aplicate local, de trei ori pe zi. Piureul de vinete cu ulei de migdale este o mască excelentă pentru ten. Sucul proaspăt de pătlăgele vinete este foarte bun pentru curăţarea ficatului şi a pancreasului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top