Descopera lumea

Tratamente neturiste pentru fiere

Senzaţie de greutate după masă, stare de somnolenţă, digestie lentă, greaţă, balonare, gust amar – dacă aceste simptome nu-ţi sunt străine înseamnă că ai probleme cu fierea.

Află din revista „Click! pentru femei“ care sunt remediile din plante cu care previi şi tratezi afecţiunile biliare!

Anghinarea stimulează secreţia de bilă. Proprietăţile anghinarei se datorează cinarinei, un compus al potasiului, cu rol puternic antioxidant, diuretic şi de protecţie împotriva substanţelor nocive din organism.

O consumi ca atare, gătită, sub formă de ceai sau iei suplimente cu anghinare, în dozaj indicat de medicul naturist. Pulpa de anghinare are un conţinut ridicat de antioxidanţi din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de funcţionare a vezicii biliare.

Curele cu anghinare se fac pe perioade de minimum o lună, timp în care trebuie să eviţi pră-jelile, alimentele grele şi băuturile precum cafeaua şi ceaiul negru.

Rostopasca potoleşte durerile. Pentru că are acţiune antispastică, planta atenuează durerile insuportabile din partea superioară a abdomenului, însoţite de greaţă.

loading...

În medicina naturistă, rostopasca este recunoscută pentru proprietăţile sale în tratamentul bolilor hepato-biliare, cum sunt colicile biliare şi dischinezia biliară. Consumă tinctura de rostopască, de 3 ori pe zi câte 10 picături de soluţie.

Dacă vrei s-o prepari în casă, ai nevoie de un borcan cu capac, 15 linguri de pulbere de rostopască şi 400 ml alcool alimentar de 60 de grade. Le amesteci bine pe toate, închizi borcanul ermetic şi laşi la macerat 14 zile, după care filtrezi conţinutul. E bine să păstrezi tinctura la loc răcoros şi întunecat. După un an, îşi pierde proprietăţile terapeutice.

Gălbenelele ajută digestia. Sub formă de tinctură, gălbenelele au efect antiinflamator asupra vezicii biliare, reglează secreţia de bilă, stimulând astfel şi digestia. Cu 15 minute înainte de fiecare masă, ia câte o linguriţă de tinctură diluată în apă. Urmează acest tratament 3 săptămâni.

Uleiul de măsline dizolvă calculii. Ca să uşurezi secreţia biliară şi eliminarea pietrelor, ia dimineaţa 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu suc de lămâie şi stai culcată pe partea dreaptă 30 de minute. Remediul acesta trebuie urmat o lună.

fiere - Tratamente neturiste pentru fiere

O altă soluţie: amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 3 de miere şi 3 de suc de lămâie, din care iei câte o lingură înainte de mesele principale. Cura se ţine cel puţin 2 săptămâni.

Click

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.