Țestoasele, testul suprem pentru Marte

Țestoasele, testul suprem pentru Marte

Treisprezece astronauţi care fac parte din noua generație au fost selectaţi și sunt oficial eligibili pentru a face parte din următoarele misiuni spaţiale. Ei sunt numiţi Ţestoasele și pot ajunge în următorii ani, pe Lună sau pe Marte.

Ţestoasele, șapte bărbați și șase femei, au fost antrenați în cadrul programului Artemis care a demarat în anul 2017. Au fost selectaţi din 18300 de persoane care au aplicat în acest sens. Cei 13 au terminat cursurile de pregătire în ianuarie 2020.
Timp de trei ani, aceștia s-au perfecţionat în robotică, au efectuat simulări de zboruri în spațiu, au învățat limbi străine, s-au antrenat fizic și psihic.

Cu mijloacele tehnice actuale, o călătorie către planeta Marte poate dura 9 luni, în condiţiile în care Marte se afla în cel mai apropiat punct fata de Pământ, respectiv o distanța de 225 milioane de kilometri.

În afară de problemele tehnice care se impun a fi rezolvate, exista cele de securitate fata de astronauţi. Să ne gândim numai la radiațiile solare care sunt extrem de periculoase. Mulți specialişti se gândesc ca pe timpul călătoriei, astronauţii să fie într-o stare de hibernare, situație care i-ar feri de anumite pericole. Într-o astfel de situație, metabolismul își reduce activitatea cu 75%.

Țestoasele, testul suprem pentru Marte

Călătoria către Marte este un proiect riscant și costisitor din punct de vedere financiar. Să părăsești atmosfera terestră este un lucru foarte periculos. În ultimii 60 de ani, au fost efectuate 5250 de lansări care au plasat în orbita Pământului, 42000 de obiecte zburătoare.

Au fost 290 de explozii care au lăsat pe orbita fragmente care au o viteză de deplasare de 28000km/h. Un fragment de dimensiuni mici care se deplasează cu o astfel de viteza poate aduce prejudicii imense unei nave spaţiale. Pentru că lansarea să fie o reuşită, trebuie să se realizeze cu o viteză de 11 km/sec.

Loading...

O misiune Apollo cu destinația Luna, a costat 185 milioane de dolari, echivalentul în anul 2020, a 1,5 miliarde de dolari.

Spațiul interplanetar este traversat în continuu de un flux de particule extrem de periculoase pentru astronauţi. Radiațiile eliberează atât de multă energie, încât modifica ADN-ul și ucid celulele.

Țestoasele, testul suprem pentru Marte

Ca urmare a unei lungi expuneri, intervin probleme legate de vedere, boli precum cancerul, probleme legate de oase sau probleme psihice. Oboseala, frica, anxietatea, statul într-un spațiu închis își vor pune amprenta asupra psihicului. Lipsa alimentelor proaspete, condiţiile de igienă, sunt alte cauze care vor afecta starea de sănătate a astronautului.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)