Descopera

Templul Ain Dara poartă amprentele zeilor creatori

Templul Ain Dara este situat la câțiva kilometri de Alep, Siria. Pe lângă faptul că este vorba despre o structură megalitică, cel mai misterios fapt este că aproape de intrarea sa există trei urme de uriași într-o piatră.

Povestea templului a început în 1955, când a fost descoperit din întâmplare. Acolo a fost descoperit un leu imens din bazalt și mai apoi urmele de uriași.

Imediat după ce au fost realizate aceste descoperiri, arheologii au început să analizeze templul în cauză. S-a stabilit că a fost construit în epoca fierului, undeva în jurul anului 4000 î. Hr.

Nu se poate spune cu exactitate cărei culturi a aparţinut, dar cu siguranță este vorba despre un popor evoluat, cel puțin din punct de vedere spiritual.

Cel mai interesant element al templului se găsește chiar la intrare. Acolo există trei urme gigantice de picior uman. Urmele se află chiar pe pietrele de la intrare și acest element a stârnit curiozitatea arheologilor.

S-a încercat datarea acestor urme, dar în mod ciudat nu s-a ajuns la niciun rezultat. Se presupune că aceste urme sunt în acel templu pentru a transmite umanității faptul că uriașii au trăit pe Terra în trecutul îndepărtat și au jucat un rol important în evoluția omului pe Pământ.

Interesant este faptul că aceste urme sunt extrem de mari, de circa 3-4 ori mai mari decât laba piciorului unui om obișnuit. De aici se poate înțelege faptul că uriașii de pe Terra erau extrem de înalți în comparație cu omul modern.

O legendă locală susține că aceste urme sunt de fapt ale zeilor creatori. Atunci când au pășit pentru prima dată pe Terra au lăsat cele 3 urme. Sunt așezate în mod strategic pentru ca oamenii să le urmeze și să intre în acel templu străvechi.

Un arheolog sirian sugerează că aceste urme aparțin zeului sumerian Ba’al Haddad. Acest zeu era considerat în zonă creatorul suprem și oamenii străvechi i se închinau cu evlavie.

Templul Ain Dara este templul lui Solomon?

Un alt fapt interesant constatat de arheologi este că templul Ain Dara seamănă extrem de bine cu ceea ce a fost odată templul lui Solomon.

Templul lui Solomon a fost distrus, după relatarea biblică, în timpul cuceririi regatului Iudeei de către babilonieni, în anii 587-586 î.e.n. În timpul dominației persane împăratul Cirus cel Mare a permis evreilor reclădirea lui.

templul - Templul Ain Dara poartă amprentele zeilor creatori

Noua clădire este cunoscută în istorie sub denumirea „Cel de-al Doilea Templu”. Ea a cunoscut o amplă restaurație în anii domniei regelui Irod cel Mare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top