Submarin rusesc scufundat lângă Triunghiul Bermudelor. Rachete nucleare dispărute misterios

Submarin rusesc scufundat lângă Triunghiul Bermudelor. Rachete nucleare dispărute misterios

În octombrie 1986, un incident bizar s-a petrecut în apropierea Triunghiului Bermudelor. În acest incident, a fost implicat submarinul  K219, aparținând fostei Uniuni Sovietice. Într-o circumstanță inexplicabilă, submarinul a fost scufundat și bombele nucleare i-au fost furate sau au dispărut într-un mod misterios.

Un incident inexplicabil


Într-un articol, publicat de Pravda.ru, se detaliază unul dintre cele mai bizare incidente din timpul Războiului Rece. Submarinul K219, aparținând armatei fostei URSS, se afla într-o misiune de rutină. Această misiunea avea scopul patrulării în jurul faimosului Triunghiului Bermudelor.

K219 era recunoscut ca fiind un submarin nuclear și avea la bord 14 rachete nucleare R-27. Căpitanul Igor Britanov era cel care conducea acest submarin. Traseul său de patrulare a fost unul extrem de lung, pornind de lângă cercul polar și încheindu-se pentru totdeauna în apropierea Bermudelor.

K219 și echipajul său de o sută douăzeci de oameni se îndreptau spre apele de pe coasta de est a Statelor Unite. La mai puțin de șapte sute de kilometri nord-est de Bermuda, s-a produs o explozie într-unul dintre locurile unde erau depozitate rachetele. S-a format o gaură imensă și apa a început să pătrundă în submarin.

Rachete nucleare dispărute misterios

Britanov a ordonat ca submarinul să fie adus la suprafață, dar cu greu manevra a fost posibilă. În acest fel, echipajul a fost transferat pe navă, care se afla în apropiere.

Ofițerul Belikov și șeful maritim Serghei Preminin au reușit să închidă reactorul, chiar înainte ca submarinul să se scufunde. Ei au fost premiați de superiorii lor, pentru că au reușit să evite un accident nuclear.

Dispariția rachetelor nucleare


Armata ex-sovietică a încercat să recupereze submarinul și a trimis nava Krasnogvardeysk. Se spune că submarinul a fost legat cu niște frânghii imense și a fost tractat o bucată de drum, dar în cele din urmă acestea au cedat și submarinul s-a scufundat.

Rușii încercau cu disperare să afle ceea ce s-a petrecut cu submarinul lor. Cine sau de ce se produsese acea explozie? O primă teorie, care a circulat la vremea respectivă a fost că K219 ar fi fost atacat se submarinul american Augusta. Această teorie nu a fost veridică pentru că acest atac a fost dezmințit de armata americană.

Loading...

Alții au susținut că K-219 a fost lovit de o forță misterioasă provenită din Triunghiul Bermudelor.

Rachete nucleare dispărute misterios

Sovieticii au informat imediat guvernul Statelor Unite asupra incidentului și li sa oferit ajutorul de către președintele SUA. Pentru prima dată, sovieticii au făcut o declarație publică cu privire la un accident de această natură și și-au acceptat vina pe deplin. Acuzațiile au fost aduse împotriva căpitanului Britanov din neglijență, dar au fost abandonate după preluarea mandatului de către ministrul Apărării, Dmitri Yazov.

Mai târziu, în 1986 și la începutul anului 1987, Institutul Sovietic al Mării a trimis o sonde de adâncime și a găsit submarinul rupt în jumătate. Acesta se afla în poziție verticală pe podeaua oceanului, cu tuburile de la rachete deschise și goale. Rachetele nucleare dispăruseră și nimeni nu știu unde și când.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)