Studiu: Iată cărui pericol te supui dacă bei apă sfințită!

Credința populară susține că apa sfințită este un mijloc de purificare spirituală, dar și o substanță care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli. Cu toate acestea, cercetătorii au realizat un nou studiu prin care distruge acest mit popular.

Cercetătorii din cadrul Institutului de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena au analizat mai multe mostre de apă sfințită. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toată lumea, pentru că doar un mililitru de astfel de apă poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

Testele au mai arătat că în proporție de 86% dintre toate eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului și pot produce crampe abdominale, diaree și febră.
O altă problemă este întâlnită în cazul apei sfințite. Ea conține și nitrați în cantități foarte mari, care odată introduși în organism pot provoca afecțiuni grave și chiar moartea.

“Trebuie să informăm populația cu privire la riscurile la care se supun dacă va continua să consume apă sfințită. Aceasta este o problemă care a fost ignorată până acum, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre cercetători.

Această problemă se pare că nu este una inedită pentru că acum câțiva ani s-au încercat introducerea unor automate care să distribuie sticle sigilate cu apă sfințită. Această măsură a fost luată de a proteja enoriașii de anumite afecțiuni, dar în cele din urmă nu și-a atins scopul propus.

apa sfintita

Cei mai muți dintre practicanții religioși preferă să consume apa sfințită direct de la sursă pentru că au senzația că astfel vor dobândi o sănătate de fier și vor fi binecuvântați de Dumnezeu. Această cutumă este una dăunătoare susțin specialiștii și ar trebuie eliminată cu orice preț pentru că organismul nu se va purifica astfel, ci va fi supus unui atac bacteriologic fără precedent.

Multumim pentru ca ai votat. Acum poti sa le spui tuturor cum te simti! .
Cum apreciezi acest articol?
 • Plictisitor
 • Fascinant
 • Interesant
 • Impresionant
 • Trist
 • Ciudat

39 Responses

 1. va recomand The Water Documentary

 2. este revelator – despre cum apa transmite informatia pe care o receptioneaza

 3. este revelator – despre cum apa transmite informatia pe care o receptioneaza

 4. George Alexandru N says:

  cred ca erau bolnavi la creier aia care ,,au facut aceste studii

 5. George Alexandru N says:

  cred ca erau bolnavi la creier aia care ,,au facut aceste studii

 6. F bun articolul, ce sa zic? Numai ca acesti "specialisti" ar trebui sa se gandeasca , cum ar fi normal, ca aceasta este apa pe care o bem zilnic, plina de fecale si cu 62 milioane de bacterii. Si nu se face nimic impotriva acestui fapt. Pana si apa plata are tot felul de bacterii in ea. Acum cativa ani buni am fost invitat de un prieten sa gust din apa sfintita adusa de mama lui de la biserica in anul 1942. Am gustat si am ramas uimit. Apoi am luat o gura zdravana sa-mi dau seama mai bine. Nu-mi venea sa cred. Apa din 1942, tinuta , uitata mai bine zis in pod la temperaturii variind intre + 40 si minus nu stiu cate grade, iarna, vara. Era limpede si cu gust de apa de izvor. Nu se vedea in ea nici o impuritate. De prisos sa spun ca nu am patit nimic in urma acestei experiente. Oare cate "microabe" o fi avut in ea? In 1982 si stat la schitul Pestera din muntii Bucegi. Il cunosteam pe staret. De Boboteaza au scos o masa afara, in curte. Erau minus 10 grade. Staretul a adus 2 galeti si m-a rugat sa aduc apa de la izvorul situata in afara curtii schitului. Erau 2 gaelti de tabla smaltuita, nu de argint. A sfintit apa, nici macar nu a avut busuioc, ca asa se pune deobicei in aghiazma.. Am plecat de acolo cu o sticla de un litru. Acum suntem in 2014 si cateodata mai beau din apa aceea care are acelasi gust ca in 1982. Incercati urmatorul experiment : puneti apa de la robinet intr-o sticla si uitati-va la ea (sa nu beti !) dupa 3 luni. Are si matasea broastei in ea, si cred ca mai are si vreo 3-4 bacterii in plus fata de cele 62 de milioane. De asta ce ar mai spune celebrii "specialisti"?.

 7. F bun articolul, ce sa zic? Numai ca acesti "specialisti" ar trebui sa se gandeasca , cum ar fi normal, ca aceasta este apa pe care o bem zilnic, plina de fecale si cu 62 milioane de bacterii. Si nu se face nimic impotriva acestui fapt. Pana si apa plata are tot felul de bacterii in ea. Acum cativa ani buni am fost invitat de un prieten sa gust din apa sfintita adusa de mama lui de la biserica in anul 1942. Am gustat si am ramas uimit. Apoi am luat o gura zdravana sa-mi dau seama mai bine. Nu-mi venea sa cred. Apa din 1942, tinuta , uitata mai bine zis in pod la temperaturii variind intre + 40 si minus nu stiu cate grade, iarna, vara. Era limpede si cu gust de apa de izvor. Nu se vedea in ea nici o impuritate. De prisos sa spun ca nu am patit nimic in urma acestei experiente. Oare cate "microabe" o fi avut in ea? In 1982 si stat la schitul Pestera din muntii Bucegi. Il cunosteam pe staret. De Boboteaza au scos o masa afara, in curte. Erau minus 10 grade. Staretul a adus 2 galeti si m-a rugat sa aduc apa de la izvorul situata in afara curtii schitului. Erau 2 gaelti de tabla smaltuita, nu de argint. A sfintit apa, nici macar nu a avut busuioc, ca asa se pune deobicei in aghiazma.. Am plecat de acolo cu o sticla de un litru. Acum suntem in 2014 si cateodata mai beau din apa aceea care are acelasi gust ca in 1982. Incercati urmatorul experiment : puneti apa de la robinet intr-o sticla si uitati-va la ea (sa nu beti !) dupa 3 luni. Are si matasea broastei in ea, si cred ca mai are si vreo 3-4 bacterii in plus fata de cele 62 de milioane. De asta ce ar mai spune celebrii "specialisti"?.

 8. Ion Ercuta says:

  Niciodata apa sfintita nu se va compara cu apa ce ne-o ofera companiile specializate in APE deoarece apa sfintita nu poate oferi spaga. Apa sfintita nu se strica, nu se bea zilnic si busuiocul impreuna cu argintul asigura si din punct de vedere stiintific o calitate de netagaduit.

 9. pai astia sunt catolici, apa sfintita la ei se strica in 5 min

Comentarii