Specialiștii ruși susțin că pe Venus ar exista viața extraterestră

Specialiștii ruși susțin că pe Venus ar exista viața extraterestră

O echipă de specialiști ruși și americani a ajuns la concluzia că pe Venus ar putea exista viață extraterestră. Pentru a confirma această teorie, s-a pus baza unui program spațial, Venera-D, în care o sondă spațială va fi trimisă pe Venus.

Această ipoteză este de-a dreptul fascinantă, iar echipa de specialiști a ajuns la această concluzie în urma analizării unor imagini. Se spune că pe Venus există numeroase dungi negre formate în urma existenței vieții.

Nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre viață inteligentă sau nu, dar viața a existat sau încă mai există.

Pentru ca misiunea să prindă contur, Institutul de Cercetare Spațială al Academiei Ruse a publicat o serie de fotografii realizate de o sondă spațială rusească, care a aterizat pe Venus în 1982.

Acestea fotografii sunt grăitoare și chiar dacă nu sunt de o calitate superioară, se poate vedea o vietate care seamănă cu un scorpion. Cel puțin aceasta este concluzia omului de știință rus Leonid Ksanfomaliti, care participă la programul în cauză.

Totul a pornit din anii ’60 când au fost realizate mai multe imagini cu Venus. Atunci s-au descoperit niște dungi ciudate despre care s-a spus că reprezintă forme de viață. Douăzeci de ani mai târziu, o sondă rusească a captate aceleași imagini misterioase și abia în anii următori o sondă specială va fi trimisă pe Venus pentru a descoperi viața.

Venus este a doua planetă ca distanță față de Soare în sistemul nostru solar. Situată la 108 milioane km de Soare, Venus își parcurge orbita în 224,7 de zile.

Pe Venus temperatura este foarte ridicată. De fapt, gazul carbonic acumulat în atmosferă acționează sub efectul razelor Soarelui ca geamurile unei sere: temperatura la sol ajunge până 460 °C.

Suprafața planetei Venus este plină de platouri vulcanice, circa 80 % având o variație a înălțimii nu mai mare de 1 km. Se pare că mulți vulcani sunt încă activi. La fel ca și Mercur, Venus nu are sateliți.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>