Șobolanii, lucruri mai puțin cunoscute despre rozătoare

Șobolanii, lucruri mai puțin cunoscute despre rozătoare

Cei care suferă de musofobie ar trebui să nu citească acest articol. Este vorba despre șobolani și mai ales curiozități despre aceste rozătoare! Am ales să vă prezint opt ​​fapte pe care nu le cunoașteți despre rozătoarele pe care toată lumea le urăște.

Marile orașe stăpânite de șobolani

Toată lumea își dorește să trăiască la New York sau Paris. Singura problemă este că aceste orașe au mari probleme cu șobolanii. Chicago se află pe lista celor mai mari orașe din SUA afectate de șobolani, potrivit unei liste din 2016 realizate de Orkin.

La nivel global, Londra și Paris au o problemă bine documentată cu șobolanii. De fapt, Orașul Luminii a fost forțat să închidă mai multe parcuri în 2016 din cauza unei crize cu șobolanii.

Șobolanii

Cel mai mare șobolan

Crezi că ai văzut un șobolan foarte mare? Probabil nu dacă îl compari cu șobolanul Bosavi, o specie descoperită în 2009. Se crede că este cel mai mare șobolan, cu o lungime de 81 cm (inclusiv coada) și care cântărește mai mult de trei kilograme. Prin comparație, șobolanul comun este de aproximativ 20 de centimetri și cântărește aproximativ 0,25 kg.

Cercetătorii consideră că fiziologia comună a șobolanilor îi împiedică să devină giganți.

Reproducerea șobolanilor

O parte din problema șobolanilor este reproducerea lor la o rată incredibilă. Șobolanii încep să se reproducă imediat după vârsta de cinci săptămâni și să continue până la vârsta de doi ani. Femelele sunt fertile aproximativ la fiecare trei săptămâni, iar în acest timp se cuplează până la 500 de ori (!) În șase ore. Sarcina rezultată durează aproximativ trei săptămâni, iar o naștere cuprinde între 6 și 20 de pui.

Purtători de boli

Loading...

Șobolanii sunt purtătorii bolilor. Ei au fost implicați în răspândirea a aproximativ 40 de boli, inclusiv ciuma bubonică , tifos și leptospiroză . De ani de zile, se credea că șobolani cu purici infestați de ciumă au provocat moartea neagră (1347-51), care a ucis aproximativ 25 de milioane de oameni în Europa.

Șobolanii

Ești un șobolan?

Răspunsul este da dacă te-ai născut în 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 sau 2008. Aceștia sunt anii șobolanului conform zodiacului chinezesc. Oamenii născuți sub semnul șobolanului sunt în mod tradițional considerați a fi vicleni, vrăjitori și prosperi.

Șobolanii rod tot ce prind

Șobolanii sunt renumiți pentru capacitatea de a roade numeroase lucruri – betonul moale, lemnul, plasticul, aluminiu și aproape orice. Dragostea lor pentru mestecat se datorează, in parte, faptului că dinții lor nu încetează niciodata să crească. Pentru a-și menține un echilibru intern, șobolanii trebuie să roadă continuu, nu de foame, ci pentru ca dinții lor să nu crească prea mult.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)