Descopera lumea

Singurul bărbat găsit în viață după Apocalipsă

0

Apocalipsa este una dintre barierele pe care omenirea nu o poate depăși. S-au scris numeroase articole pe această temă și s-au realizat suficient de multe studii încât am putea să credem că Apocalipsa este de fapt punctul suprem în care civilizația, după ce își atinge cotele maxime dispare pentru a lăsa loc unei alteia.

De cele mai multe ori Apocalipsa vine neanunțată, la fel ca și cutremurele, dar uneori există anumite semne pe care le ignorăm și dina cest motiv ne simțim nepregătiți sau chiar neputincioși.

Ludger Sylbaris supraviețuiește Apocalipsei

Cu toate acestea, există sau au existat oameni care au reuşit să bată Apocalipsa. S-o păcălească și să scape cu viață din coşmaruri greu de imaginat. Așa este și povestea unui bărbat, pe nume Ludger Sylbaris, care a trăit Apocalipsa pe pielea sa în 1902, în Martinica.

Povestea lui Ludger Sylbaris a început cu mult timp înainte ca Apocalipsa să se abată asupra Martinicii. Bărbatul s-a născut în 1875 și încă din copilărie a avut probleme majore de integrare socială.

Odată devenit adult a dus o viață de huzur, presărată cu alcool din abundență și foarte multe episoade violente.

loading...

În ziua de 7 mai 1902, Ludger Sylbaris a terminat munca pentru care fusese arvunit și cu banii câștigați s-a dus direct la cârciumă. A băut peste măsură, așa cum o făcea în mod regulat și pentru nu se putea controla atunci când consuma băuturi spirtoase, în acea seară s-a luat la bătaie cu un tovarăș de pahar.

Proprietarul barului, sătul de problemele pe care le făcea Ludger Sylbaris, a chemat poliția. Bătăușii au fost arestați imediat și au fost duși la poliție. Acolo, fiecare a fost băgat într-o celulă. Cu toate acestea, Ludger Sylbaris părea a fi pedepsit mai aspru pentru că a fost băgat într-o celulă specială în pământ. Nu avea niciun geam și cu atât mai puțin lumină.

În ziua următoare Apocalipsa s-a dezlănțuit. De câteva zile vulcanul Pelee, aflat in vecinătatea oraşului, dădea semne că va erupe. Cei mai mulți dintre localnici nu au părăsit orașul Saint-Pierre. A fost o greșeală fatală pentru că atunci când Pelee a erupt toți locuitorii orașului Saint-Pierre au fost omorâți. S-au înregistrat peste 40.000 de morți și starea de alertă a fost emisă.

Cu toate acestea, un singur bărbat avea să scape iadului. Acesta a fost Ludger Sylbaris, care a avut norocul să se afle în celula sa situată sub pământ.

La patru zile de la erupţie, una din echipele care căutau eventuali supravieţuitori a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului. În ciuda temperaturii extrem de mari care i-a cauzat arsuri grave pe corp, acesta a supravieţuit. A povestit apoi că s-a salvat după ce a urinat pe haine şi le-a băgat sub uşă, pentru a domoli arşiţă. Sylbaris şi-a câştigat renumele ca fiind singurul supravieţuitor al dezastrului din 1902 din oraşul Saint-Pierre.

apocalipsa martinica - Singurul bărbat găsit în viață după Apocalipsă

Unde este situată Martinica?

Martinica este o insulă în partea estică a Caraibelor. Este un departament de peste mări al Franței. Ca toate celelalte DOM-uri, Martinica se constituie într-una dintre cele 26 de regiuni ale Franței și este totodată o parte integrantă a republicii și de asemenea parte a Uniunii Europene ca o regiune ultraperiferică.

Insula are o suprafață totală de 1.128 km² și este orientată pe o axă nord-vest – sud-est pe o lungime maximă de aproximativ 60 km și o lățime maximă de 20 km. Insula este situată în arhipelagul Antilelor Mici, între insula Dominica la nord și insula Sfânta Lucia la sud. Este situată la 7000 de km de coastele europene și la 400 de km de coastele Americii de Sud.

La recensământul din 1999, populația Martinicăi era de 381.427 de locuitori, la o suprafață de 1.128 km², ceea ce înseamnă o densitate a populației de 338 loc/km², spre deosebire de o densitate de 106 la nivel național a Franței. Majoritatea populației este de originea neagră, urmași ai sclavilor africani, aproximativ 45%. Aproximativ 15% din populație este de origine europeană, restul fiind formată din descendenții muncitorilor indieni, chinezi sau sunt metiși, Martinica fiind o regiune cu un puternic metisaj.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.