Descopera lumea

Sferele Klerksdorp, artefactele extraterestre vechi de 3,8 miliarde de ani

0

Sferele Klerksdorp reprezintă unul dintre cele mai mari mistere de pe Terra. Au o vechime de miliarde de ani și nimeni nu le poate explica originea lor.

Cărțile de astronomie ne învață că Terra a luat naștere în urmă cu 4,5 miliarde de ani în urmă. Viața inteligentă ar fi apărut mult mai târziu, aproape de timpurile noastre, dar cu toate acestea există numeroase artefacte care demonstrează contrariul, cel puțin la prima vedere.

Unele dintre aceste artefacte sunt sferele Klerksdorp. Povestea lor începe în undeva pe la începutul anilor ’80, când o echipă de mineri din Ottosdal, Africa de Sud, a scos la lumina zilei mai multe bile metalice ciudate.

Acestea au fost numite sferele Klerksdorp și sunt aproximativ 200 la număr. În urma analizelor de laborator s-a stabilit că au o vechime impresionantă de circa 3,8 miliarde de ani, pentru că au fost descoperite într-o rocă care datează din era precambriană.

Interesant este faptul că în această eră existau pe Terra doar organisme microscopice. Și atunci întrebarea logică este cine a creat aceste sfere și cu ce motiv?

Bilele sunt realizate dintr-un aliaj de fier și nichel, ceea ce exclude posibilitatea ca ele să se fi format în mod natural. Mai mult de atât, sferele au un înveliș exterior extrem de dur, iar înăuntru au o substanță vâscoasă neidentificată, care se dezintegrează la contactul cu aerul. Sferele prezintă una sau mai multe gravuri, iar dimensiunea lor variază de la 0,5 la 10 centimetri.

loading...

Datorită vechimii lor este imposibil ca cineva să creadă că au fost realizate de o civilizație de pe Terra. Este limpede că ele au fost aduse și lăsate pe Pământ cu un scop anume. Dacă s-ar fi format în mod natural pe Terra, atunci ar fi trebuit descoperite în mai multe locuri și materialul vâscos din interior trebuia identificat.

klerksdorpsphere1 - Sferele Klerksdorp, artefactele extraterestre vechi de 3,8 miliarde de ani

Așadar, sferele Klerksdorp sunt probabil cele mai vechi obiecte descoperite pe planeta noastră și cu toate acestea există foarte puține informații cu privire la ele. Puțini sunt cei care se încumetă să vorbească despre ele pentru că reprezintă un mister imposibil de elucidat.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.