Descopera lumea

SEISMOLOGI BRITANICI ȘI AMERICANI susțin că în 2017 se va produce un cutremur mare în România

0

Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, confirmă ipoteza emisă de seismologii britanici și americani, care spun că în anul 2017 este foarte probabil să se producă un cutremur de mare magnitudine în România.

După 1990, cel mai puternic cutremur în România s-a produs în 22 noiembrie 2014, care a avut o magnitudine de 5.7 pe scara Richter.

Este dificil să se poată face o previziune pe termen apropiat sau mediu în ceea ce privește producerea unui seism. Cu toate acestea, seismologii au observat anumite fenomene care se produc într-un interval de câteva săptămâni sau zile.

Un astfel de fenomen este creșterea nivelului de rodon din apă. Rodonul este un gaz natural care se găsește în scoarța terestră a pământului.

Seismologii japonezi au mai observat un fenomen. În zonele unde se va produce un cutremur, scoarța pământului crește cu câțiva centimetri, se umflă. Acest fenomen este vizibil mai ales pe suprafețele înclinate sau în fântâni, acolo unde apa crește.

Pentru că ştiinţa nu a făcut pași importanți în acest domeniu, nu ne rămâne decât să urmărim comportamentul animalelor.

loading...

Cu cinci zile înainte de a se produce cutremurul din Helas, Grecia, anul 373 î.e.n., șobolanii, șerpii, şoarecii au părăsit orașul în masă.

În Messina, Italia, în anul 1783, înainte de a se produce cutremurul, câinii au urlat câteva ore. Albinele părăsesc stupii, păsările au un zbor haotic.

În anul 1964, în Alaska a avut loc un puternic seism. Cu o săptămână înainte, urșii și-au părăsit locurile de hibernare și au fugit.

În anul 1969, în China, cu două ore înainte să se producă un seism puternic, animalele de la grădina zoologică au încercat să rupă gardurile și să fugă.

cutremur 1 - SEISMOLOGI BRITANICI ȘI AMERICANI susțin că în 2017 se va produce un cutremur mare în România

Revenind la știrea cu privire la producerea unui seism puternic în România, constatăm că este pentru prima dată când un reprezentant important al seismologilor susține această previziune.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.