Mozaic

Secretele murdare ale Vaticanului! Adevărul ascuns despre demisia Papei Benedict

Unul dintre cele mai ciudate și inexplicabile evenimente petrecute la Vatican a fost demisia Papei Benedict al XVI-lea. La vremea respectivă, s-a vehiculat ideea că acesta este bolnav și nu mai poate continua mandatul de Papă, dar așa cum suntem obișnuiți, adevărul din spatele cortinei este cu totul altul.

Benedict al XVI-lea a fost papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. Pe 11 februarie 2013, Benedict al XVI-lea șoca întreaga opinie publică prin depunerea demisiei sale. Acest lucru era ne mai întâlnit la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea s-a retras din activitate pe 28 februarie 2013, anunțând diverse probleme medicale.

Bineînțeles că opinia publică a devenit sceptică cu privire la motivul pentru care Papa demisiona și dina ceastă cauză s-au vehiculat mai multe scenarii. Însă, adevărul nu a ieșit niciodată la iveală.

Anii au trecut, iar postul de televiziune britanic BBC a realizat de curând o anchetă cu privire la adevărul despre demisia Papei. Decizia de retragere a Papei Benedict al XVI-lea a fost grăbită se pare de existenţa unui dosar secret legat de o reţea a homosexualilor din Vatican, document ce i-a fost înmânat Suveranului Pontif în decembrie 2012.

Înainte de Crăciun, papa a decis să renunţe la pontificat, deşi decizia a fost anunţată mai târziu. Potrivit Discovery, dosarul, intitulat “Relationem”, a fost întocmit chiar la cererea papei, care a însărcinat trei cardinali să descopere adevărul despre afacerea cu încrengături ascunse.

Astfel, cardinalii Julian Herranz, Josef Tomko şi Salvatore De Giorgi au întocmit un raport de 300 de pagini, în cadrul căruia au detaliat cazuri de deviaţii sexuale chiar în sânul Bisericii Catolice, petrecute din 2007. Printre acestea s-a aflat şi cel de pedofilie din 2010, când un membru al corului a fost exclus din biserică pentru că a furnizat unui înalt prelat minori pentru acte sexuale.

loading...

La Reppublica scria că în “Relationem” se dovedeşte cum mari capi ai Bisericii Catolice au încălcat a şasea şi a şaptea poruncă. Prima, “să nu furi”, se referă la scandalul legat de Bancă Vaticanului, IOR, care este în anchetă pentru spălare de bani.

Papa Benedict al XVI lea - Secretele murdare ale Vaticanului! Adevărul ascuns despre demisia Papei Benedict

Conclavului, citate de cotidianul italian, papa, care a spus despre homosexuali că sunt “o ameninţare la adresa păcii din lume”, s-a făcut foc şi pară când a văzut raportul şi a decis să renunţe la pontificat. Aceeaşi sursă susţine că, în ultima zi a pontificatului sau, la 28 februarie 2013, Papa Benedict s-a întâlnit cu cei trei autori ai raportului şi a decis că documentul să-i fie înmânat noului papa, atunci când acesta va fi ales.

loading...
To Top