Politica

ROMÂNIA VERSUS VANUATU

Căderea regimului comunist din Cehoslovacia s-a făcut printr-o mișcare pacifistă numită Revoluția de Catifea.

În 21 august 1968, Cehoslovacia a fost invadată de armatele țărilor din Pactul de la Varșovia, excepție făcând România. Au urmat 21 de comunism și de dictatură în Cehoslovacia.

În noiembrie 1989, în Praga, începe o mare manifestație care îl avea ca lider pe scriitorul Vaclav Havel, viitorul președinte.

Un analist politic numea manifestațiile din Piața Victoriei Revoluția de Catifea. Unde ne este liderul, un Havel al nostru?

Cred că de această dată liderul este oricare dintre tinerii care au manifestat civilizat în oricare colț al României. Tu sau el puteți să fiți un Havel și nu mă joc cu vorbele. Cred în fiecare tânăr din această țară, sper și aștept schimbarea care numai de la el poate să vină.

M-am săturat în ultimii 27 de ani de politica celor maturi, copți, înțelepți, oamenii de bine, fiii lui Iliescu. Mă întreb, cum își permite un individ ca Iliescu să dea sfaturi tinerilor din Piața Victoriei, spunându-le că îi îndeamnă la ordine și calm.

loading...

Trebuie să ai obrazul foarte gros ca să afirmi așa ceva. În 1990 chema minerii, îl blama pe Corneliu Coposu, omul care a făcut 17 ani de pușcărie, un sfânt. România l-a prețuit și înțeles după ce a murit, pentru că mașinăria infernală a propagandei se oprise, nu l-a mai considerat periculos, murise… Era o ușurare.

Mă uit la mâna de oameni care protestează la Cotroceni. Am un sentiment de milă și compasiune. Sunt agresivi pentru că el capo, Dragnea, le-a promis o brumă de bani. Într-un fel, îi înțeleg. Sărăcia este o boală care macină societatea românească, te dezumanizează, te izolează, te face să fii agresiv și rău cu semnele tău, cu fiul sau nepotul tău.

Ro-mânia, mânia este în fiecare dintre noi. Lecția pe care au primit-o politicienii sper să nu se uite după câteva săptămâni. Dacă ai câștigat alegerile nu înseamnă că faci ce vrei.

romania de vanzare - ROMÂNIA VERSUS VANUATU

Acum câteva zile, în Republica Vanuatu, președintele parlamentului a profitat de faptul că președintele era plecat din țară și s-a autograțiat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top