Mistere

Pustnicul din Loltun, misterul bărbatului care a păzit o peșteră timp de 1000 de ani

În Yucatan, Mexic, la aproximativ 5 kilometri de orașul Oxkutzcab se află peștera Loltun. Numele său provine din limba mayașilor și semnifică „floare de piatră”.

Peștera Loltun face parte dintr-un complex imens de tuneluri și caverne, cel mai mare de pe teritoriul Mexicului. De-a lungul vremii, complexul a fost vizitat și explorat de numeroși speologi, iar întâmplările și descoperirile au fost de-a dreptul șocante.

Arhitectul englez și pustnicul din Loltun

Robert B. Stacy Judd, un celebru arhitect englez, care a trăit la începutul secolului trecut, pasionat de cultura mayașă, a organizat o expediție de amploare în peștera Loltun.

Însoțit de mai mulți speologi și înarmat cu numeroase provizii și echipament de specialitate, Judd s-a aventurat în explorarea unui loc misterios. Tânărul arhitect spera să descopere numeroase artefacte și obiecte care au aparținut culturii mayașe și care erau ascunse în această peșteră, departe de ochii curioșilor.

Expediția a fost una fabuloasă, după cum nota Judd în jurnalul său, unde peripețiile și lucrurile inexplicabile i-au deschis mintea pentru a înțelege că uneori nu știm nimic despre planeta pe care trăim.

Odată intrați în peșteră, cercetătorii au începu explorarea. Tunelurile de la început erau încăpătoare și luminoase, dar odată ce se deplasau spre inima peșterii lucrurile s-au schimbat. La un moment dat, peștera părea că s-a terminat. Unul dintre ei a descoperit un tunel de dimensiuni mici. Trebuiau să se târască pe burtă pentru a parcurge acel tunel. Făcliile lor s-au stins și nu aveau nicio sursă de lumină.

loading...

Au înaintat cu încăpăţânare de parcă la capătul acelui tunel aveau să descopere o comoară uriașă. Într-un final au reușit să parcurgă tunelul și la capătul lui se afla o cavernă imensă, pe care au comparat-o cu cupola unei biserici. Fascinați de acea încăpere, bărbații au uitat să marcheze locul prin care ajunseseră acolo. Atunci când au dorit să se întoarcă nu au mai găsit tunelul cu pricina.

Atunci s-a produs un miracol, așa cum l-au numit jurnaliștii americani de la ziarul Modesto News-Herald, în care în 1930 a apărut un articol stufos cu privire la expediția lui Judd. Un bărbat înalt, cu o licărire stranie în ochi s-a apropiat de exploratori. Apăruse de nicăieri și era îmbrăcat cu o haină lungă, albă, extrem de curată. Acest aspect le-a atras atenția exploratorilor, pentru că era limpede că nu venise prin tunelul strâmt pe care ei tocmai îl parcurseseră pe burtă.

În picioare avea o pereche de sandale ciudate. Avea o mustață albă și nu avea păr în cap. Părea destul de bătrân, dar era puternic și robust. S-a apropiat de ei și a început să le vorbească. Le-a spus că a avut o viziune cu privire la faptul că vor veni în acea peșteră și că se vor pierde. Acesta a fost motivul pentru care i-a întâmpinat în acest fel.

loltun - Pustnicul din Loltun, misterul bărbatului care a păzit o peșteră timp de 1000 de ani

Le-a mai spus că îl cheamă HOL-Pop și că face parte din tribul Maya. El este gardianul obscur al acelei peșteri, care ascunde numeroase din secretele civilizației sale.

Într-un final, pustnicul le-a deschis un drum de întoarcere și în câteva minute, exploratorii, au putut vedea lumina Soarelui. În urma acestei expediții, arhitectul american a fost șocat de cele întâmplate. Povestea a fost făcută publică și a apărut în numeroase ziare din Statele Unite ale Americii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top