Descopera

Puma Punku, orașul zeilor pierduți

Atunci când vine vorba despre construcțiile antice, fiecare dintre ele deține numeroase mistere sau lucruri greu de înțeles pentru lumea actuală.

Construcția megalitică de la Puma Punku este una fascinantă. situată la circa 80 de kilometri de La Paz, în munții Anzi. De-a lungul timpului, s-au născut numeroase teorii cu privire la originea acestui oraș antic.

Pentru că a fost ridicat în urmă cu peste 12.000 de ani, atunci când omul traversa perioada de început a dezvoltării sale, complexul megalitic de la Puma Punku reprezintă un mister. Cum și de cine a fost construit acest complex?

Nu putem răspunde la această întrebare momentan, dar putem spune că pietrele cu care s-a realizat construcția au fost aduse dintr-un munte aflat la circa 100 de kilometri distanță.

Mai mult de atât, aceste pietre cântăresc câteva zeci de tone, ceea ce pare imposibil pentru omul de acum 12.000 de ani să fi putut transporta asemenea greutăți pe distanțe de zeci de kilometri.

Misterul nu se termină aici, pentru că blocurile de piatră au fost tăiate și șlefuite cu o precizie ieșită din comun. Este greu de crezut că în trecutul îndepărtat, omul antic deținea tehnologii mult mai avansate decât există în prezent.

loading...

Și atunci cine a ridicat acest complex maliţie, impozant la prima vedere, dar totuși rudimentar atunci când este cercetat mai amănunțit?

Probabil că o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, comparabilă cu zeii din Timp, pentru că altfel nu s-ar fi născut legendele conform cărora în orașul Puma Punku ar fi trăit ființe umanoide cu puteri ieșite din comun.

loading...
To Top