Mistere

Primul calculator din istorie! Misterul mecanismului Antikythera

Mecanismul Antikythera este un calculator analogic incredibil de complex, găsit într-o navă naufragiată din apropierea Greciei în anul 1900.

Dispozitivul era utilizat pentru determinarea poziţiei corpurilor cereşti, folosindu-se o serie complicată de roţi dinţate de bronz.

Dispozitivul singur în sine este impresionant, dar partea incredibilă a mecanismului este că el a fost creat cu o sută de ani înainte de naşterea lui Hristos, şi mai mult cu  1000 de ani  mai înainte  de perioada  când se va ajunge la aşa nivel de complexitate tehnologică şi această măiestrie va fi descoperită din nou.

De asemenea trebuie de remarcat că, aparatul a apărut cu mult înainte de înţelegerea noastră modernă a astronomiei şi fizicii.

Mecanismul Antikythera a fost construit cu 1600 de ani  mai înainte de naşterea lui Galileo, şi cu peste 1700 de ani mai înainte de naşterea lui Isaac Newton.

Acum explicaţia raţională este că dispozitivul care utiliza teoriile cu privire la mişcarea corpurilor cereşti, stabilite la momentul respectiv, se datorează unor meşteri remarcabili.

loading...

Dar dacă căutaţi un nou punct de plecare pentru un roman cu deplasări în timp sau un epic sci-fi cu extratereştri, aceasta ar trebui să vă lovească ca o cărămidă de 10 tone.

Mecanismul din Antikythera - Primul calculator din istorie! Misterul mecanismului Antikythera

Deoarece pentru orce explicaţie pe care o putem da, mecanismul Antikythera ridică şi mai multe întrebări.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top