Sanatate

Ouăle de prepeliţă fac bine la inimă, digestie, metabolism şi memorie

Cunoscute încă din antichitate pentru calităţile lor terapeutice ieşite din comun, ouăle de prepeliţă au ajuns astăzi obiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă care au descoperit în ele un bogat conţinut în vitamine.

Pe vremuri însă, medicii populari le recomandau ca metodă de însănătoşire fără medicamente, numai cu ouăle acestor mici păsări care s-au dovedit extrem de benefice pentru sănătatea crescătorilor, mai ales în ceea ce priveşte funcţionarea inimii, stomacului şi a sistemului circulator. Ca să nu mai vorbim că vechii egipteni tratau încă de acum 4.000 de ani impotenta şi sterilitatea mâncând ouă de prepeliţă. Urmând regulile stricte ale terapiei, veţi vedea că bolile se vindecă şi sunteţi în mai în formă ca niciodată.

Singurul ou dietetic

Ouăle de prepeliţă nu sunt nişte ouă obişnuite. Nici nu sunt medicamente de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, ci sunt un produs natural. Se asimilează în organism în funcţie de nevoile acestuia, fără a-i produce uzură, ci dimpotrivă, au rol constructiv, echilibrând sănătatea întregului corp. Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sunt date de calitatea superioară a proteinei din ou şi lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic.

Conţine proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine şi lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. Mai mult, ouăle de prepeliţă conţin un agent anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele cerebrale. Carnea de prepeliţă este şi ea apreciată în gastronomie.  Are un conţinut scăzut în grăsimi şi colesterol, fiind recomandată mai ales celor care suferă de obezitate, colesterol mari, diabet.

Leac universal

Curele cu ouă de prepeliţă îmbunătăţesc funcţionarea cordului, refac organele slăbite prin uzura fizică şi suprasolicitare, ajuta în revenirea spectaculoasă după perioade de stres şi epuizare, după intervenţii chirurgicale şi radioterapii. Curele pre şi post natale ajuta la naşteri fără durere şi la alăptare îndelungată. Se reglează aciditatea gastrică şi digestia, protejează celulele nervoase, îmbunătăţind memoria şi coeficientul de inteligenţă.

S-au constatat efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi, ficat şi biliare, oftalmologice şi ORL. Ouăle de prepeliţă sunt valoroase în creşterea şi dezvoltarea copiilor, revitalizează organismul indiferent de vârstă şi prelungesc viaţa, rezolva anemii, spasmofilii, migrene şi astenii nervoase. Acest ou este un anabolizant hormonal excelent şi un reglator metabolic cu acţiune largă. Reface organismul şi reglează nivelul zahărului din sânge în caz de diabet. Ajută foarte mult în cazuri de impotenţă sexuală, astm bronşic, TBC, rinita alergică, hipercolesterolemie, alergii şi eczeme. Întăreşte imunitatea organismului şi reglează tulburările de greutate şi de creştere.

loading...

Cum se beau oale?

Cura cu ouă de prepeliţă se stabileşte în funcţie de boala şi vârsta. Nu trebuie consumate la întâmplare, ci după o schemă anume. Ouăle se beau crude, cu gălbenuşul întreg, dimineaţa, pe stomacul gol, prin înţepare în dreptul camerei de aer sau amestecate cu foarte puţină miere în care, eventual, se adăugă câteva picături de zeamă de lămâie. După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta. Este de preferat să se consume numai ouă proaspete, de o zi.

De aceea, înainte de a începe un asemenea tratament, trebuie aleasă cu atenţie sursa de la care ne putem aproviziona zilnic. Un tratament complet cu ouă de prepeliţă poate fi de 60, 90 şi 120 de bucăţi pentru hipertensiune, ulcer şi tulburări digestive, tuse convulsivă, conjunctivite, urticarii, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor şi de 240 de bucăţi pentru arteroscleroza, scleroza coronariană, diabet zaharat guta, impotenta sexuală, afecţiuni hepatice, renale, astm bronşic, TBC, alergii, anemie, migrene, neurastenie, nervozitate, colesterol, revitalizarea organismului, obezitate, îngrijirea tenului. E bine, pe durata curei să renunţăm la cafea şi să reducem consumul de alcool măcar la jumătate. Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, sau o jumătate de oră, în cazul bolilor digestive.

Schema curei

– Cura de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/adolescenţi între 11 şi 15 ani:
în primele patru zile – câte trei ouă/zi;
între a 5-a şi a 30-a zi – câte patru ouă/zi;
în a 31-a zi – trei ouă, iar în a 32-a zi – un ou.

– Cura de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulţi şi adolescenţi între 16 şi 18 ani: Se respectă schema de mai sus,  dar în a 25-a şi a 26-a zi se iau trei, respectiv două ouă/zi.

– Cura de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulţi:
în primele două zile – câte trei ouă/zi;
în a treia zi – patru ouă/zi;
începând cu ziua a patra, până în a 48-a zi inclusiv – câte cinci ouă/zi;
în a 49-a zi – trei ouă/zi;
în a 50-a zi – două ouă/zi.

Ou%C4%83le de prepeli%C5%A3%C4%83 - Ouăle de prepeliţă fac bine la inimă, digestie, metabolism şi memorie

– Cura de 60 de ouă în 30 de zile, pentru copii între un an şi trei ani: Se pot administra câte două ouă zilnic.
– Cura de 60 de ouă în 20 de zile, pentru copii între 4 şi 7 ani: Se iau câte trei ouă zilnic.
– Cura de 90 de ouă în 30 de zile, pentru copii între 8 şi 10 ani: Se pot administra câte trei ouă zilnic.

loading...
To Top