O alta descoperire care confirma ca omul nu se trage din maimuta

Oamenii care se plimbau acum jumătate de milion de ani prin savana africană aveau o dietă asemănătoare cu cea a vacilor din ziua de astăzi. Cel puțin așa arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Oxford, Marea Britanie.

Australopithecus bahrelghazali, unul dintre primii oameni de pe Pământ, nu avea o dietă asemănătoare cu cea a maimuțelor, ci hrana zilnică se baza pe iarbă de toate felurile. Oamenii de știință au analizat cantitatea de carbon extrasă din dinții unui schelet al omului timpuriu dezgropat dintr-un sit din Ciad. Cu ajutorul unui laser, care a eliberat carbonul din smalțul dinților, cercetătorii au putut să determine dieta pe care o adoptau strămoșii noștri.

Astfel, dieta se baza pe plante C4, adică care conțin patru atomi de carbon, în special iarbă şi rogoz. De asemenea, o altă rudă îndepărtată omului modern, Paranthropus boisei a fost adeptul consumului de plante C4 și se pare că nu i-au plăcut fructele zemoase din copaci.

Acest studiu este interesant pentru că demonstrează încă o dată faptul că legătura dintre maimuțe și oameni nu prea există. Dacă strămoşii noştri de acum jumătate de milion de ani nu aveau nici măcar dieta în comun cu maimuțele atunci cum putem să credem că omul se trage din maimuță? Este imposibilă și ireală această teorie a evoluţionismului, care are menirea doar să ne inducă în eroare. Și atunci de unde se trage omul?

Multumim pentru ca ai votat. Acum poti sa le spui tuturor cum te simti! .
Cum apreciezi acest articol?
 • Plictisitor
 • Fascinant
 • Interesant
 • Impresionant
 • Trist
 • Ciudat

4 Responses

 1. Carmen Ion says:

  din dinozauri!!!!! Priveste un cimpanzeu alaturi de chipul tau in oglinda! Nu vezi nimic care sa te socheze? Poate este invers! Maimutele au fost create "dupa chipul si asemanarea noastra" !!!

 2. Carmen Ion says:

  din dinozauri!!!!! Priveste un cimpanzeu alaturi de chipul tau in oglinda! Nu vezi nimic care sa te socheze? Poate este invers! Maimutele au fost create "dupa chipul si asemanarea noastra" !!!

 3. Anca Gabriela Timar says:

  Nu ne tragem din maimuţă, dar mergem cu paşi repezi spre ea (Arsenie Boca)

 4. Carmen Tora says:

  Anca Gabriela Timar am rezerve in privinta filozofiei religioase,iar parintele Arsenie Boca chiar nu se afla printre preferatii mei.Scuze,dar este parerea mea. Poate nu "ne tragem" din maimute(este o expresie,de fapt)dar rude ,oricum,suntem. Genetic nu se poate contesta decat de cei care nu au notiuni minime. Iar "coboratul din copaci" ,dupa cum se vede, nu prea ne-a avantajat. Merg pe varianta stiintifica a originii omului (90% animal si 10%,se pare, interventie din astral),deci suntem un experiment ,reusit sau nu asta ramane la latitudinea celui care analizeaza evolutia umana.

Comentarii