Istorie

Norimitsu odachi, misterul sabiei gigantice din Japonia

Norimitsu odachi este o sabie fabricată în secolul al XV-lea și datorită dimensiunilor sale gigantice, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la cine a folosit-o pe câmpul de luptă.

Norimitsu odachi nu este o sabie oarecare, ci poate una dintre cele mai misterioase arme care s-au fabricat vreo dată pe Terra. Arma este de-a dreptul gigantică, măsurând nu mai puțin de 3, 77 metri și are o greutate de circa 14,5 kilograme.

Conform specialiștilor, sabia a fost confecționată în Japonia, în secolul al XV-lea și a fost folosită de mai multe ori pe câmpul de luptă. În acest fel s-a născut întrebarea: Cine a avut nevoie de o asemenea sabie gigantică? Răspunsul este unul cât de poate de simplu, pentru că un om normal nu ar putea niciodată să mânuiască o asemenea sabie, atunci este vorba despre un gigant.

Această sabie nu este una singulară. În Evul Mediu s-au realizat numeroase astfel de săbii gigantice, dar spre deosebire de aceasta, nu erau folosite în luptă. Acestea erau săbii ceremoniale, care aveau rolul de a ridica moralul soldaților.

Specialiștii care au analizat această sabie susțin că Norimitsu odachi a fost realizată printr-o procedură specială, diferită de celelate săbii. Cu cât o sabie are lama mai lungă, cu atât procedeul de creație implică mai multe procese. Din acest motiv, sabia a fost una extrem de scumpă, pe care nu și-o puteau permite decât foarte puțini oameni din secolul al XV-lea.

Atunci când făuresc o sabie, japonezii susţin că îi împrumută şi o parte din sufletul lor, fapt pentru îi acordă un mare respect. Din această cauză se poate vorbi despre o anumită spiritualitate a sabiei japoneze, care este conferită şi de religia tradiţională. Astfel, ea este cea mai importantă dintre cele trei simboluri sacre shintoiste, respectiv sabia, oglinda şi pietrele preţioase.

loading...

Mai mult de atât, sabia este prezentă şi în mitologia japoneză, care menţionează că Zeiţa Amaterasu (Zeiţa Soarelui, strămoaşa Casei imperiale), a înmânat-o primului împărat legendar. Drept urmare, la fiecare ceremonie de întronare a unui împărat japonez, i s-a acordat un rol aparte, motiv pentru care sabia trebuia să strălucească, fără nici cea mai mică pată de rugină.

MASSIVE SWORD - Norimitsu odachi, misterul sabiei gigantice din Japonia

Cu alte cuvinte, în fiecare perioadă istorică, sabia a avut un sens, o raţiune proprie de existenţă şi un înţeles diferit. Este bine de ştiut, că nici unui luptător japonez nu i-a fost permis să ucidă vreodată la întâmplare pe cineva, indiferent de rangul său ori de scuza pe care ar fi invocat-o. El se supunea cu seriozitate aşa numitului Cod al samurailor, unde se găsesc înscrise regulile luptei cu sabia, ce era scoasă din teacă doar atunci când se epuizau toate celelalte posibilităţi.

loading...
To Top