Descopera lumea

Nan Madol orașul megalitic ridicat de constructori necunoscuți pe 100 de insule de corali

0

Nan Madol este una dintre cele mai fascinante construcții din lume. Este un oraș antic, care spre surprinderea tuturor a fost ridicat pe un recif de corali.

Nan Madol este un oraș ruinat adiacent la malul de est a insulei Pohnpei care a fost capitala dinastiei Saudeleur până în aproximativ 1628. În prezent face parte din statul Pohnpei din Statele Federate ale Microneziei, situat în Pacificul de Vest.

Orașul a fost ridicat între anii 200 i.e.n.- 800 e.n pe un recif de corali. Specialiștii vremii au reușit să transporte nu mai puțin de 250 milioane de tone de blocuri bazaltice. Interesant este faptul că acest oraș se întindea pe o suprafață de circa 18 kilometri pătrați și era locuit de sute de mii de oameni.

Construcția orașului a fost realizată cu ajutorul unor minți geniale pentru că s-a reuşit unirea a peste 100 de insule cu ajutorul unor viaducte. Pentru vremea respectivă această realizare este una de-a dreptul incredibilă și ieșită din comun.

Întrebarea la care se chinuie și în prezent să răspundă arheologii este cum au putut acei oameni să transporte blocuri gigantice de piatră pe insulele de corali? Pentru această realizare este nevoie de tehnologie extrem de avansată, care să sfideze pur și simplu legile fizicii pe care le cunoaștem în prezent.

Una dintre pietrele fundamentale cântăreşte 50 de tone. Arheologii s-au întrebat de nenumărate ori cum a fost posibil ca o civilizaţie antică a fost capabilă să transporte aceste blocuri de piatră şi să le aşeze unul peste celălalt cu asemenea perfecţiune?

loading...

Toate acestea în condiţiile în care cea mai apropiată sursă de bazalt se afla la sute de kilometri distanţă. Oare s-au folosit de tehnologii avansate său fortăreaţă a fost construită de către vizitatori din largul Univers?

Întorşi din lungile călătorii , marinarii spanioli, olandezi, portughezi sau britanici relatau poveşti uimitoare despre insulele din Pacific.Oamenii de ştiinţă iau în derâdere astfel de poveşti dar nu de puţine ori au avut surpriza să descopere că relatările aveau o bază reală.

Alvaro Saavedra povestea în 1529 despre minunată insula Ponape situată între Hawaii şi Filipine. Găsise acolo ruine unor temple sau palate vechi, terasamente de piatră şi a comparat-o cu Veneţia.

Mulţi timp arheologii au considerat că este doar o poveste marinărească până când navigatorul rus Fedor Petrovich Litke a realizat nişte hărţi în timpul unui voiaj din anii 1826-1829.

Nan Madol - Nan Madol orașul megalitic ridicat de constructori necunoscuți pe 100 de insule de corali

Constructori necunoscuţi au adus din nord dale de rocă bazaltică, le-au stivuit și le-au umplut cu un liant de coral. În timpul mareelor oraşul era inundat semănând un pic cu Veneţia.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.