Moartea Papei Ioan Paul I, învăluită în mister și în ziua de astăzi

Moartea Papei Ioan Paul I, învăluită în mister și în ziua de astăzi

Moartea papei Ioan Paul I a fost una dintre cele mai controversate morți din istoria Vaticanului. Numai după 33 de zile, Papa Ioan Paul I este găsit mort în camera sa. S-a spus că a făcut infarct miocardic, dar nu toată lumea a crezut povestea.

Unul dintre cele mai mari scandaluri ale tuturor timpurilor l-a avut protagonist chiar pe liderul spiritual al celor peste 800 milioane de catolici, Papa. Alberto Luciani sau Papa Ioan Paul I a condus Vaticanul doar pentru 33 de zile, după care a fost găsit mort în camera sa, într-o noapte din toamna anului 1978.

Scenariul vehiculat de jurnaliștii vremii a fost că Papa și-a găsit sfârșitul prin otrăvire pentru că a încercat să impună reforma în Vatican.

Cele două instituții adiacente care erau vizate schimbării erau Banca Vaticanului și toate instituțiile financiare bisericești. În opinia Papei Ioan Paul I, aceste instituții erau adevărate căpușe care înregistrau profit de miliarde de dolari anual și erau controlate în mare măsură de mafia italiană.

Eliminarea Băncii Vaticanului

Expansiunea Băncii Vaticanului s-a produs în momentul în care au fost încheiate pactele comerciale cu Mussolini și Hitler. Astfel, spiritualitatea specifică bisericii a fost uitată și s-a pus mare preț pe banii care veneau de la doi dintre cei mai malefici oameni de pe Terra.

Moartea Papei Ioan Paul I

Banca Vaticanului cât și instituțiile financiare adiacente s-au transformat în niște vaci de muls, care produceau sume fabuloase de bani. Această practică nu era deloc în concordanţă cu ceea ce propunea religia și astfel, Papa a încercat eradicarea ei.

Chiar în prima zi în care a fost înscăunat, Ioan Paul I a făcut o declarație șocantă prin care îi avertiza pe toți că urmează marea schimbare. El susținea că nu avem niciun fel de bunuri temporale de oferit, nici un fel de interese economice de discutat„. La vremea respectivă s-a speculat că Vaticanul se afla scindat în două tabere, una care dorea sporirea intereselor financiare și cealaltă care dorea instaurarea adevăratului spirit bisericesc.

Moartea Papei Ioan Paul I – 3 miliarde de dolari

Interesele financiare erau estimate la circa 3 miliarde de dolari anual și atunci când guvernul italian a avut tupeul să ceară Vaticanului să plătească taxe statului italian, acesta a replicat printr-o măsură năucitoare. Toate bunurile și averile deținute de Vatican urmau să fie aruncate pe bursa italiană, această măsură ar fi doborât întreaga economie în doar câteva zile și astfel Vatican S.A. a rămas scutit pentru totdeauna de taxe și impozite. Numai din această măsură, pe care a vrut s-o ia Vaticanul, vă puteți imagina viclenia și abilitatea de care dădeau dovadă unii reprezentanți ai Vaticanului.

S-a mai spus că banii Vaticanului erau administrați de un bancher american, Paul Marcinkus, care colabora cu Loja Masonică, unii reprezentanți ai mafiei și oameni cheie din guvernul italian. Ciudat sau nu, în ziua crimei lui Paul I, Paul Marcinkus a fost găsit plimbându-se singur pe holurile din apropierea camerei papei. Oare a existat o legătură între crima și bancherul Vaticanului?

Moartea Papei Ioan Paul I, detalii

Venirea la șefia Vaticanului a unui om extrem de principial precum Alberto Luciani i-a pus în mișcare pe infractori și astfel s-a creat unul dintre cele mai mari comploturi ale tuturor timpurilor. Când a fost găsit papa mort, comunicatul oficial pe care l-a trimis Vaticanul presei s-a referit că Paul I a murit din cauze naturale.

Moartea Papei Ioan Paul I

Nu numai că Luciani nu a fost păzit în momentul în care a murit, dar raportul poliției a arătat că înainte cu câteva clipe să moară, Papa a apăsat pe butonul de panică care se afla chiar lângă patul său. Timp de câteva ore nimeni nu a intervenit și astfel a fost lăsat să moară lent.

În momentul în care s-a dorit o autopsie, Biserica s-a opus cu vehemență susținând că Papii nu pot fi autopsiaţi. Niciodată în regulamentul Vaticanului nu a fost specificat acest lucru, dar s-a dorit ca nimeni să nu afle realul motiv pentru care Ioan Paul a murit.

Legătura cu mafia?

Fratele Papei, Eduardo, a susținut că, înainte de tragicul sfârșit, Papa a făcut un control medical și rezultatele analizelor au arătat că nu are probleme cardiace.

Se cunoaște faptul că, Ioan Paul I a fost papă numai 33 de zile. În primele zile după ce a ajuns papă, Ioan Paul I a declarat că anumite lucruri din Vatican trebuie schimbate, inclusiv persoanele care le-au generat.

Papa a făcut aluzie la anumite sume de bani, bani murdari și la afaceri care nu fac cinste Vaticanului. Moartea lui Ioan Paul I, în 26 august 1978, rămâne unul dintre marile mistere ale secolului al XX-lea. Apropiații Papei susțin că nu a fost o moarte naturală, suspiciune alimentată și de faptul că Vaticanul a refuzat autopsia.

Jurnaliști de investigație au scos la iveală legături pe care Mafia le avea cu Vaticanul. Vaticanul spăla bani murdari care proveneau de la Mafie. Se știe că, Vaticanul dispune de sume uriașe de bani. În acest fel, există o teorie care face legătura între moartea Papei Ioan Paul I cu mafia.

A murit cu documentele în mână

Sursele susțin că în momentul în care papa a fost găsit mort, ținea între degete un set de documente cu schimbările pe care vroia să le implementeze la Vatican.

După aceste date, este aproape imposibil să credem că Ioan Paul I a murit pe cale naturală. El a fost asasinat pentru ca a vrut să aducă marea schimbare și astfel a fost împiedicat.

Ciudat mai este faptul că în clipa în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost înscăunat atitudinea sa a fost una permisivă și nu a mai dorit să continue politica de schimbare adusa de predecesorul său. Probabil că din această cauza Ioan Paul al II-lea a fost lăsat să conducă Vaticanul până în ultima clipă a vieții sale.

Ritualurile demonice de la Vatican

Acuzații cu privire la ritualurile satanice care au loc la Vatican s-au făcut de-a lungul anilor de către persoane care au avut diverse activități la Vatican.

Poate că cea mai importantă a venit de la preotul iezuit Malachi Martin, un apropiat al papei și al cardinalului Bea Augustin.
Ritualurile se realizau în anul 1964 și constau în ceremonii dedicate arhanghelului decăzut, Lucifer. În anul 1990, Malachi a scris o carte despre aceste ritualuri satanice care a stârnit un val de proteste din partea Vaticanului.

Afirmațiile lui Malachi au fost susținute și de alți înalți prelați care în acea perioadă se aflau la Vatican. S-a spus că, Satana a intrat în cele mai înalte sfere ale Vaticanului.

Moartea Papei Ioan Paul I – Alte fapte controversate

Alte ipoteze privind moartea papei făceau referire la o lojă masonică care activa în interiorul Vaticanului și care avea tot interesul să elimine un papă ferm, incomod pentru mulți.

Conform oficialilor, papa s-a retras în apartamentul său pentru a se odihni. A fost descoperit mort dimineața. Lampa de pe etajeră a funcționat toată noapte și nici o persoană din anturajul papei nu a observat acest lucru.

Moartea Papei Ioan Paul I

Loading...

Soneria pe care o utiliza papa în caz de urgență era decuplată. A fost chemat un medic care a scris în certificatul medical moarte cauzată de probleme cardiace.

Pregătirile pentru înhumare s-au făcut foarte rapid. Nici o persoană din afara Vaticanului nu a putut să aducă un omagiu papei. La câteva ore după deces, papa a fost înmormântat.

Sora Vicenza, cea care îl îngrijea pe papă, a declarat că trupul acestuia a fost descoperit pe podea și nu în pat așa cum secretarul personal a declarat. Moartea Papei Ioan Paul I este și astăzi un mister, care nu va fi niciodată elucidată.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)