The news is by your side.

Misterele călugărilor tibetani! FORȚA SUNETULUI FACE CA PIATRA SĂ LEVITEZE

0

Mănăstirile tibetane sunt construite pe stânci înalte, la care se poate ajunge numai pe cărări abrupte. S-a pus întrebarea cum a fost posibil transportul acestor imense pietre?

Există o metodă folosită și cunoscută numai de preoții tibetani. Henri Kjellson, inginer suedez, a asistat la construcția unei mănăstiri tibetane, dat fiind prietenia lui cu un călugăr tibetan.

Locul ales pentru construcția mănăstirii era la o înălțime de 250 de metri. La baza muntelui exista o suprafață de lansare cu forma unei farfurii și cu diametrul de un metru.

La 63 de metri distanță de acest loc sunt plasați pe circumferința unui cerc cu centrul în platforma de piatră, 19 muzicieni, alcătuind un sector circular, fiind separați între ei prin intervale corespunzătoare unui unghi de cinci grade.

Ei constituie un zid muzical cu dimensiunea de un sfert de cerc. La 12 metri în spatele lor și paralel cu aceștia, se află un grup format din 190 de preoți, astfel încât în spatele fiecărui călugăr muzicant se află 10 călugări, în linie, ca razele unui cerc.

Instrumentele celor din prima grupă sunt tobe și trompete. Șeful orchestrei este călugărul arhitect care dă semnalul începerii ceremonialului, iar ritmul este imprimat de o tobă imensă de 150 kilograme. Trompetele sună de două ori pe minut, fiind îndreptate către locul unde trebuie pus blocul de piatră.

Urmează patru minute de zgomote teribile-tobe și trompete împreună, într-un ritm cunoscut numai de călugări. Brusc, ca prin minune, blocul care trebuie transportat părăsește platforma de lansare și zboară în locul unde trebuie așezat.

Randamentul acestei metode este de 5-6 blocuri pe oră. Oamenii de știință nu pot explica acest fenomen. În știință se cunoaște faptul că o rază perfect concentrată și subtilă, care nu poate fi percepută de urechea umană, de energie sonoră, poate distruge un perete de cărămidă gros de 30 centimetri, situat la 500 de metri depărtare.

piatra Misterele călugărilor tibetani! FORȚA SUNETULUI FACE CA PIATRA SĂ LEVITEZE

Doctorul Jarl a fost printre puținii occidentali care a fost martor la acest fenomen și chiar a făcut un film. Societatea engleză care a finanțat filmul a interzis difuzarea acestuia și l-a declarat secret timp de 50 de ani.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și