Descopera lumea

Legendă cosmogonică românească despre sfârșitul lumii

0

„La sfârșitul lumei” se intitulează o profeție românească, veche de sute de ani. Aceasta descrie cum societatea va intra în impas și Antihrist va domina întreaga planetă pentru a o conduce spre distrugere.

O legendă cosmogonică românească descrie ziua în care totul se va termina. Începutul sfârșitului va începe cu 3 ani de foamete, când câmpurile nu vor mai rodi și mâncarea va deveni un lux pentru toată lumea. Acest lux se va transforma treptat într-o povară greu de suportat și atunci apare alternativa, Antihrist.

Doar el va avea o grădină mare, adică mâncare din belșug, dar totul va fi o iluzie pentru că această hrană îi va otrăvi pe oameni. Oare să fie vorba despre aceeași otravă pe care o găsim în zilele noastre în alimente?

La sfârșitul lumei, nu se va face pâine trei ani de zile și va fi foamete și nici apă nu va fi. Oamenii vor fi arși de sete și lihniți de foame. Numai Lucifer va avea o grădină frumoasă cu poame și cu de toate cele și două poloboace de apă (așa va zice el) și cine nu va putea răbda și va mânca și va bea de la el, va fi al lui.

Interesant este faptul că cifra 7, adică numărul creației este atribuit lui Lucifer.

Lucifer  la 7 ani va avea un picior în ceri și unul în pământ.

loading...

Şaptele simbolizează desăvârşirea lumii şi împlinirea vremii. Potrivit sfântului Augustin, el măsoară timpul istoriei, timpul peregrinarii omului pe pământ. Dacă Dumnezeu îşi ia o zi de odihnă, arată sfântul Augustin, el o face deoarece vrea să se deosebească de creaţie, să fie independent de ea şi să-i îngăduie să se odihnească întru el.

La sfârșit, legenda cosmogonică ne spune că unii dintre oameni, cei care vor învinge suferința, vor merge la creator. Toți ceilalți vor dispărea pentru totdeauna cu Lucifer.

apocalipsa jihad - Legendă cosmogonică românească despre sfârșitul lumii

Cari însă vor răbda și nu vor mânca (numai aceia vor putea răbda, care nu mănâncă nimica în ziua de ajunuri), vor veni niște pasări cu clonțul de fier și-i vor ciupi în cap și vor muri în durere, dar vor rămânea a lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.