Leagănul civilizațiilor! SIMBOLURI PE TERITORIUL ROMÂNESC PRELUATE DE ALTE CULTURI

0

În trecut, în Șinca Veche existau patru biserici. Trei din lemn și una din piatră. În prezent, există o singură biserică din piatră care este și cea mai veche. Această biserică a fost construită pe un loc sacru, acum 7000 de ani.

Se spune că este unul dintre primele locuri creștine din lume. Pereții interiori au fost distruși de cei care au săpat crezând ca descoperă comori. De-a lungul timpului, în interior au fost observate fenomene misterioase, lumini, semne, sfere luminoase.

Localnicii susțin ca, in apropierea marilor sărbători religioase se aud coruri de o frumusețe nelumească. Muzica părea a fi bisericească, dar cuvintele nu se auzeau clar.

Mai multe întâmplări care s-au produs în interiorul bisericii au alimentat imaginația celor care consideră că locul s-ar afla sub influența unor forțe necunoscute.

Biserica a primit numele de Templiul ursitelor sau Templul extratereştrilor. Lăcaşul are două altare și un turn deschis spre cer. Sunt semne încrustate pe pereții din interior care ridică multe semne de întrebare, steaua lui David, semnele Yin și Yang.

Cele două semne simbolizează echilibrul perfect, atracția contrariilor și esenţa tuturor lucrurilor. Cu alte cuvinte, dacă ni se întâmplă ceva rău, cauza ar fi dezechilibrul dintre cele două semne.

Cele două semne sunt reprezentate printr-un cerc împărțite in doua forme identice, asemănătoare unor lacrimi, una albă și cealaltă neagră. În interior se află un cerc din care se nasc toate formele de viață.

Cele două simboluri reprezintă un vortex, sunt interdependente si se transformă unul în celălalt.

%C8%98INCA VECHE - Leagănul civilizațiilor! SIMBOLURI PE TERITORIUL ROMÂNESC PRELUATE DE ALTE CULTURI

Despre Yin ȘI Yang se spune că sunt doua concepte filosofice care își au originea în metafizica chineză. Cum se poate explica existența celor două simboluri într-o grotă din România care are o vechime de 7000 de ani?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și