The news is by your side.

LACUL BAIKAL, VÂRTEJUL DRACULUI

Lacul Baikal este situat în sudul Siberiei și este cel mai mare rezervor de apă potabilă din lume. El constituie 20% din aceste rezerve mondiale. Se spune că are o vechime de 30 milioane de ani.

Pe cea mai mare insulă a lacului, Olhon, a fost descoperită o zidărie veche de piatră construită fără vreun material adeziv care are o lungime de 300 metri.

Anual, pe această insulă are loc festivalul șamanilor. În anul 1930, cercetătorii au descoperit că pe suprafața lacului, pe timp de iarnă, se formează munți de gheață. Nici până în prezent, fenomenul nu a putut fi explicat.

O dată la doi ani, în partea cea mai adâncă a lacului, apare un vârtej de mărimi impresionante. A fost numit vârtejul dracului. Localnicii cred că acolo se află porțile iadului.

Piloții care au survolat lacul susțin că aparatele de bord indică valori greșite în momentul survolului. În anul 1999, pe suprafața lacului au fost observate inele gigantice de origine incertă. Ele sunt atât de mari încât pot fi observate doar din aer.

Pare incredibil dar apa lacului este luminescentă. Acest fenomen nu poate fi observat cu ochiul liber, însă cercetătorii de la Universitatea de Fizică din Moscova afirmă că apa Baikalului are o strălucire mai intensă decât apa obișnuită. Cauza acestei curiozități acvatice pare să fie gazul metan din apă, care conferă o strălucire aparte apei lacului.

Marina rusă a declasificat documente în care erau consemnate evenimente extraterestre. Un astfel de eveniment s-a petrecut în anul 1982, atunci când mai mulți pescari au alertat autoritățile. Aceștia au observat lumini puternice pe fundul lacului. Mai mulți scafandrii s-au scufundat în zona respectivă și au observat ființe umanoide îmbrăcate în costume argintii.

99_3 LACUL BAIKAL, VÂRTEJUL DRACULUI

Șapte soldați sovietici au intervenit pentru a captura aceste ființe. Trei soldați au murit și patru au fost răniți. Misiunea a fost abandonată.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și