X-Files

INVAZIA EXTRATERESTRĂ DE LA FICȚIUNE LA REALITATE

Orson Welles conducea trupa de teatru Mercury și avea vârsta de 23 de ani, atunci când a avut ideea de a dramatiza pentru radio-ul național CBS, Războiul lumilor de H.G.Wells, un roman SF care imagina invazia Terrei de către marțieni.

Programul a fost difuzat duminică, 30 octombrie 1938, la opt seara, în prime time, atunci când milioane de americani ascultau radio-ul. Cei care au deschis mai târziu radio-ul au crezut că este vorba despre o invazie reală. Marțienii invadaseră orașe și sate americane.

Comentatorul susținea că un meteorit a lovit o fermă în New Jersey și s-a observat un cilindru uriaș din care au ieșit marțieni, niște monștrii cu înfățișare ostilă.

Reporterii susțineau că transmit de la fața locului, iar marțienii omorâseră mii de soldați americani care veniseră să restabilească ordinea. În aer au fost lansate gaze otrăvitoare. Alte cilindre cu marțieni aterizaseră în Chicago și St Louise.

Secțiile de poliție au fost asaltate de mii de apeluri ale unor persoane disperate. Se mai spunea că New York-ul era distrus.

Orson Welles a fost anunțat de panica din SUA, astfel că a întrerupt piesa pentru un minut, în care a făcut anunțul că totul este ficțiune. Era prea târziu, panica devenise generală.

loading...

După ce spectacolul s-a terminat și populația s-a mai calmat, s-a declanșat o anchetă. Orson Welles nu a putut fi acuzat pentru că nu era o lege care să-l încrimineze.

Situația de panică indusă prin radio a devenit un subiect pe care l-au cercetat specialiștii, agenții federali, studenții la orele de curs.

Tema invaziei extraterestre a fost preluată și de mari specialiști care au avertizat asupra acestui pericol, care este real și nu ficțiune. S-a spus că NASA a renunțat la proiectele Apollo pentru că Luna este plină de extratereștrii.

Înainte cu un an de a fi demarat proiectul Apollo, în iulie 1968, NASA reușise să întocmească un document care cuprindea peste 600 de evenimente ufologice observate pe suprafața lunară între 1570 și 1967. În anul 1671, astronomul italian Gionanni Cassini scria despre un nor alb pe care l-a observat pe suprafața lunară.

Mai târziu, în anul 1915, au fost observate lumini stranii care ieșeau din craterele lunare. În afară de aceste lumi au fost observate umbre care care acopereau solul lunar, umbre inexplicabile, conform specialiștilor.

Werhner von Braun, creatorul programului american Apollo, declara în anul 1959, ne confruntăm cu puteri care sunt mult mai mari decât am presupus până în prezent, și ale căror baze de operațiuni ne sunt necunoscute.

OZN uri pe cerul Americii - INVAZIA EXTRATERESTRĂ DE LA FICȚIUNE LA REALITATE

Braun nu a dat explicații la acest comentariu, dar lucrurile par a fi evidente. Luna aparține altcuiva, altei civilizații.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top