Mistere

Insula Baljena, văzută din cer, seamănă cu amprenta piciorului unui uriaș

Lumea în care trăim este plină de mistere și lucruri incredibile. Unul dintre acestea este fascinanta insulă Baljena, care văzută de sus seamănă cu amprenta piciorului unui gigant.

În Marea Adriatică, undeva pe lângă Croația, se află insula Baljena. Aceasta este de dimensiuni relativ mici și este acoperită cu numeroase ziduri, care privite de sus seamănă cu amprenta unui picior.

Interesant este faptul că aceste ziduri au fost construite din pură întâmplare, fără niciun model. Ele aveau rolul de a delimita proprietățile oamenilor.

Zidurile au fost ridicate fără ciment. Pietrele au fost suprapuse una peste cealaltă și se mențin sub greutatea lor. Insula este stâncoasă și țăranii au adunat pietrele pentru a curăța solul, dar și pentru a proteja culturile de vânturile puternice. Astfel s-au creat parcele fertile, unde se pot cultiva diverse plante.

Cu toate acestea, zidurile au devenit un subiect interesant și guvernul croat a făcut deja demersurile pentru a le include în patrimoniul UNESCO.

Acesta susține că zidurile de pe insula Baljena trebuie protejate cu orice preț pentru că sunt atât de bine construite încât, din înălțimile cerului, ne aduc aminte de amprenta piciorului unui om sau chiar al unui uriaș.

loading...

croatia dry stone walls 36 - Insula Baljena, văzută din cer, seamănă cu amprenta piciorului unui uriaș

Chiar dacă la prima vedere pare o glumă, acest aspect menționat de guvernul croat este unul cât se poate de real. Insula Baljena, văzută din cer seamănă cât se poate de bine cu amprenta piciorului uman.

 

loading...
To Top