The news is by your side.

Fizica cuantică: Înainte de Big Bang a existat un univers mai vechi

Formarea universului a reprezentat încă din cele mai vechi vremuri o provocare pentru oamenii de știință.

Dacă până în prezent s-a considerat Big Bang-ul punctul de început al universului, acum o nouă teorie revoluţionară este expusă de specialiști.

Big Bang-ul nu este punctul de început al universului nostru, ci doar un moment de tranziție dintre două sau poate mai multe universuri.

În acest fel, în urmă cu 13,7 miliarde de ani, un eveniment cosmic de proporții a avut loc. Îl cunoaștem sub numele de Big Bang, dar întrebarea la care s-au chinuit să răspundă oamenii de știință se referă la proveniența energiei declanșării acestei explozii incredibile.

O echipă de specialiști de la Universitatea Cornell, SUA, condusă de fizicianul Mir Faizal, în urma unor simulări pe calculator, au ajuns la concluzia că universul actual nu este altceva decât copilul unui univers mai vechi.

Big Bangul nu este altceva decât un punct de tranziție, unde vechiul univers a apus, pentru ca cel actual să ia naștere.

Mai mult de atât, în momentul în care universul actual va ajunge la potențialul său maxim, atunci declinul se va produce și în urma altui Big Bang se va naște un alt univers, probabil mai evoluat decât cel în care ne ducem noi existența.

Acest proces este unul incredibil, iar în momentul în care contracția universului nostru se va produce, este posibil ca sensul timpului să se schimbe și atunci viitorul se va transforma în trecut și invers.

Acest eveniment va duce spre o implozie, care va fi urmată de o nouă explozie, pe care putem s-o numim Big Bang.

În acest fel se va naşte un alt univers, care va respecta traiectoria de viața al celui din ziua de astăzi. Ideea este că nimeni nu știe când se va petrece acest fapt.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și