Descopera

Fenomen inexplicabil! ORBITA LUNARĂ SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE CEA TERESTRĂ

Joann Davis este văduva unui fost inginer care a lucrat la NASA. În anul 2011, ea a fost protagonista unui scandal uriaș, în care NASA a dat-o în judecată pentru a putea recupera un eșantion de rocă lunară.

Soțul lui Joann a fost bun prieten cu Neil Armstrong, membru al echipajului Apollo 11 și primul om care a pus piciorul pe Lună. Armstrong i-a dăruit vechiului său prieten, Davis, acest eșantion de rocă lunară.

După moartea soțului său, Joann s-a hotărât să scoată la vânzare prețiosul eșantion. Suma era una fabuloasă, 1,7 milioane de dolari.
A fost un proces lung între Joann și NASA, in urma căruia Curtea Federală i-a dat dreptate lui Joann. Verdictul a fost unul clar, NASA nu este proprietară a acelui eșantion de rocă.

Rocile lunare sunt deosebit de importante pentru astronomi și institutele de specialitate. Imediat după încheierea misiunii Apollo 11, zecile de kilograme de rocă lunare au fost obiect de studiu pentru cercetători.

O primă constatare a fost aceea că acestea prezintă urme ale unui câmp magnetic, în condițiile în care se spunea că Luna nu are câmp magnetic.

Cercetările au demonstrat că rocile au fost supuse unui câmp magnetic câteva milioane de ani. S-a concluzionat că Luna a avut un câmp magnetic o perioada lungă de ani, dar care s-a distrus în urma unui impact.

loading...

Câmpul magnetic terestru este generat de un complex de factori care sunt în strânsă legătură cu fierul și nichelul din interiorul planetei. Dacă la început, Luna a avut un câmp magnetic, se presupune că o coliziune, un impact, generat de un meteorit sau asteroid a dus la această schimbare.

După ce au fost analizate toate tipurile de rocă lunară, s-a constatat că unele nu comportă urme de magnetism. A fost lansata ipoteza că Luna a avut un câmp magnetic parţial. Dacă aceasta concluzie este corectă, ipoteza conform căreia Luna s-a format ca urmare a unui coliziuni și s-a desprins din planeta noastră, nu mai este sustenabilă.

Luna Neagr%C4%83 - Fenomen inexplicabil! ORBITA LUNARĂ SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE CEA TERESTRĂ

O alta concluzie a cercetătorilor s-a referit la faptul ca de-a lungul milioanelor de ani, Luna s-a îndepărtat de Pământ. Calculele au demonstrat că orbita Lunii se îndepărtează de cea a Pământului, pe măsură ce anii trec.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top